Direktlänk till inlägg 15 maj 2013
Igår lovade jag er att ni skulle få ett nytt recept på en god soppa men först måste jag berätta en sak. Jag har alltid avskytt när min mamma aldrig kunnat följa recept... när man frågat hur gjorde du det här och jag fick till svar... "jag tog lite av det och lite av det och..." men aldrig kunnat svara på HUR mycket av det och det... nu har jag blivit precis likadan...
Här är recpetet jag skulle använda mig av... men så hade jag slut på buljongtärning (tog örtsalt istället)... och ville göra en större mängd soppa men hade bara 600 gr. ärtor så då blev det så här:
Soppa:
1 liter vatten
600 gr gröna ärtor (frysta)
2 dl grädde
½ lök
1 dl röda linser
1 msk olja
örtsalt
(2-3 msk maizena)
Pepparotscremen:
2 dl creme fraiche
2 tsk pepparot
Koka upp vatten med örtsalt (jag strävade efter buljongsmaken ;)), ärtor och linserna, fräs löken i oljan och koka ca 8 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädden, koka upp ( här tillsatte jag maizena eftersom jag vill ha soppan rätt tjock då det är lättare för barnen att äta den) och servera med pepparotscremen! Barnen tyckte pepparrotscremen var för stark och åt vanlig creme fraiche till. Soppan däremot gillade dom!
Butiksbakat bröd är ju så lyxigt till soppa!
Härligt grön. Jag skulle verkligen vilja ha några fina sopptallrikar eftersom vi äter soppa rätt ofta. Man äter minst lika mycket med ögonen :)
Ett tips är att köpa pepparot på burk eller tub istället för färsk, finns i kyldisk på de flesta affärerna.
Men ja ibörjan var det ju tänk att det skulle vara DENNA soppa ;)
Smaken blev nästan den samma iaf, ärtorna var ju i ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|