Alla inlägg under oktober 2009

Av Kisse - 6 oktober 2009 10:05

Filip vaknade efter sista inlägget jag skrev igår och hade vårt att somna riktigt efter det, somnade men vaknade så fort jag lämnade rummet, sov ner honom i våran säng men samma där, vaknade så fort jag lämnade rummet. Lukas låg nere i vagnen och sov och Petter var ute i garaget... han skulle ut i en halv timme och kom in 2 ½ timme senare..sur fru kan jag lova, då han lovat mig en lång dusch... blev ingen dusch och klockan var mycket innan jag lyckades somna så känenr mig seg idag.


Petter klagade på huvudvärk som sover ännu :( Själv har jag inte bestämt mig för hur dagen ska bli, lutar åt att vi bara blir hemma i alla fall, pojkarna är ju snoriga och Filip har börjat hosta :( Håller oss inne på förmiddagen och pysslar lite istället, jag tänkte vi skulle göra lite hand och fotavtryck och Filip ska få göra en älg.


Super fint höst väder ute så ska nog tvinga med Petter på en promenad efter lunch annars får jag inviga syskonvagnen :)

Av Kisse - 5 oktober 2009 21:41

Tänk vad tiden går fort, Lukas är redan 10 dagar.. skrämmande... dagarna går ruskigt fort och det känns som vi kliver upp, äter, byter blöjor, äter, byter blöjor etc. har vi tur hinner vi ut i alla fall en gång per dag (mitt mål är attt hinna ut två gånger per dag) Idag kom vi faktiskt iväg på en promenad hela familjen i hopp om att Filip skulle sova middag men tji fick vi, ingen sovning.


Efter middagen tog Filip och Petter och gick till skogen och jag och Lukas åkte till byn för att handla lite och posta lite brev. Precis när jag kom in på gården ringde Petter och bad om att bli hämtad, då sov Filip på hans axlar och han hade ingen lust att gå hem hela vägen med en snarkande unge på axlarna ;) Jobbigt när han är mitt i mellan att sova middag och inte sova middag... han orkar ju lixom inte vara vaken men kan inte heller somna på dagen. Sov sten hårt i alla fall vaknade inte av att bli insatt i bilen eller bli avklädd och lagd i sängen.. blir spännande att se hur natten blir. Natten som var vaknade han fyra och var glad (kors i taket, annars är han sur som ättika) och hade hemskt svårt att somna om.


Men jobbigast nu är att båda pojkarna är snoriga, värst är det nog för Lukas som blir så täppt och då är det jobbigt att suga på bröstet men han äter ändå bra tycker jag och är pigg så ingen fara för honom, bröstmjölk i näsan funkar ju super bra. Bröstmjölk är verkligen ett mirakelmedel :) Amningen funkar jätte bra tycker jag och igår när vi åkte genom Birsta sprang jag in på barnens hus och köpte en amningskudde, värd varenda krona, Rätt start hade bra erbjudande nu med 100:- rabatt och jag hade en värde check på 100:- så då gick den bara på 199:- blev en grå med spöket Laban på.


Måste visa presenten Lukas fick av Ankis, JIm och Ossian igår :) I den blir han verkligen världens finaste lillebror ;)

  

Av Kisse - 4 oktober 2009 23:00

Första anstalten var Härnösand och ett års kalas för godingen Linus. Killen var hel nöjd med dagen skulle jag tro mamma och pappa hade ju fixat ett super kalas med tårta, kakor och massvis med släkt och vänner. Självklart en massa paket åxå av oss och Ankis, Jim och Ossian fick han en lära gå vagn från ikea.. felande dessutom... dom fick i alla fall kvittot så hoppas det ordnar sig så Linus kan rejsa gärnet ;) Hela tjejligan med resp. och barn var samlade så vi skrattade och surrade en massa.


 


   

Lukas var helt klart minst på kalaset och skapade många "åååh" att han dessutom var helt klart snyggast i snyggaste dressen brorsan hade på dopet gjorde ju inte saken sämre, det ska börjas i tid att charma ;) Precis när vi var på väg hem kom det en till Lukas som var hela 1 månad gammal.


 Lukas fick ett litet välkommen till världen paket av Elin, Ritchi och Emilia, en preppy boy bandabib, jätte fin tack igen.

    


Vi konstaterade på vägen upp att Filip är bortskämd med att åka grusvägar när han ska sova och somnade inte på vägen upp som var planen (den planen funkade ju inte på Ossian dop heller... vi borde redan då ha lärt oss...) slutade med att vi åkte grusväg en bit och Filip somnade direkt! Hann i alla fall sova en stund innan vi skulle på kalaset, lite små grinig till en början men sedan var det ju roligt att leka med Linus och hans roliga leksaker.


Efter kalaset drog vi vidare till Höga kusten, närmare bestämt hit för att fira bröllopsdag, tog med oss Ankis, Jim och Ossian som trevligt sällskap! Lite övertrötta barn gjorde att vi verkligen kände oss som de småbarns föräldrar vi är ;) Men trevligt hade vi och maten var super god, tyvärr gillade inte min mage det trots att allt skulle vara laktosfritt.. frågan är om dom tabbade sig eller om det bara är min mage som måste bete sig dumt så fort vi äter ute... maten kom i alla fall ut fortare än jag fick i mig den... dock gjorde det att jag faktiskt orkade efterrätten ;) Blir så jäkla less när man får en sån reaktion att man måste börja kolla efter toalett, försäkra sig vart den är för att hinna dit i tid... och sedan blir kroppen så ofattbart trött på något sätt...


  


Plus poäng för bordet vi fick , avskillt från alla andra så vi fick plats med två barnvagnar, kunde amma utan stirrande blickar, Filip kunde vandra omkring och greja utan att störa någon dessutom hade vi super bra utsikt över höga kusten bron.

Av Kisse - 4 oktober 2009 09:54

Blir (som vanligt) tyst på bloggen idag, vi ska nämligen på 1 år kalas och sedan ska vi fira bröllopsdag :)

rönnbärsbakgrund  kära   ledsen i regnet   snörning 


 ibilen


händer2


blommor o ringar


  favorit bilden  

Tänk att vi redan varit gifta i ett år, tiden går fort när man har roligt som Petter säger ;) Han skulle vilja göra om hela dagen igen men hoppa över själva grejen med kyrkan för vi hade en hiskeligt roligt bröllopsfest :) Själv tycker jag att ALLT var perfekt... allt flöt kanske inte på som det var tänkt MEN det är ju det som gör det till vårat bröllop, våran fest. Blir fortfarande rörd när jag tänker på den dagen och jag hoppas jag kommer känna så förevigt!


Vi kommer inte hem igen förrän sent ikväll, får se om jag orkar uppdatera då vad vi haft för oss ;)


Av Kisse - 3 oktober 2009 23:02

Idag blev det en premiärutflykt till mormor och morfar som är och fiskar. Blev korvgrillning och en massa frisk luft :)



                 

     

 


Av Kisse - 3 oktober 2009 22:44

Fortsätter rundvandringen i huset i väntan på att badrummet blir klart... börjar bli grinig nu över att det aldrig blir klart...


Bilder från köket:

      

 


Vi har fortfarnade lika mycket kvar att göra i köket och hallen som vi hade för ett år sedan...


Bilder från hallen:

       

  

 Ser ni min barnvagns park ;) Tur att vi har STOR hall :) 

Av Kisse - 2 oktober 2009 22:46

Idag fick vi efterlängtat besök, Linn och Fredrik kom och hälsade på och med sig hade dom Laban och Tindra. Filip blev jätte glad och barnen lekte och härjade gärnet ;)

    

Saknar verkligen att kunna gå och hälsa på dom, blev verkligen tråkigt att gå ner på byn sedan dom flyttade :(


     

Linn & Lukas         


Båda pojkarna fick fina presenter, Lukas en dress i stl 62 och Filip ett set med polisbilar och 2 st. helikoptrar, dom blev poppis eftersom det nyligen cirkulerade en helikopter ovanför våran täkt, vi trodde ett tag den tänkte landa så nära var den och cirkulerade, Petter och Filip stod ute på bron och tittade fachinerat på ;)


Filip har dressen från LiandLo vi vann för ett tag sedan och tyvärr blev jag besviken.. stl 92, lång i armarna och på tok för korta ben... min kille har korta ben... stl 80/86 i de flesta byxorna... så jag skyller helt och håller på att dressen är konstig i stl, hemskt synd då den var urmysig och super fina färger. Första och sista gången för Filip istället läggs den i en låda i väntan på att lillebror växer i den.

Av Kisse - 1 oktober 2009 22:31

Uppdatering får ske morgon, nu blir det sängen. Filip har redan vaknat ett par gånger så natten blir nog inte vidare rolig :(

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards