Direktlänk till inlägg 4 september 2010

Helgen är för kort

Av Kisse - 4 september 2010 15:01

Ja vad ska man säga  trots att jag bara jobbat halva veckan så måste jag ju säga att helgen är för kort ;) Man hinner inte allt man tänkt sig och dessutom vill man ju försöka vila upp sig lite jag jobbar ju nämligen nästa vecka åxå plus att Petter åker ju på älgjakt så jag blir ju lixom själv med lasset eller själv blir jag inte för jag har ju världens bästa mamma som ställer upp och kommer att hjälpa mig under de dagar jag jobbar.


Känns ändå väldigt skönt det här med att jobba efter jag endast jobbar halvtid och får då tid över till barnen samtigt som jag får en mjukstart att börja jobba igen. Känns otroligt roligt även om jag blir väldigt trött och att hoppa in som vikarie ger mig inte full inblick i verksamheten och det saknar jag men jag får desto mer tid att bara vara med barnen vilket är den största anledningen till att jag valt att arbeta med barn - Jag tycker ju att det är himlans roligt!


Petter sa en dag när jag kom hem : hur fan kan ju jobba med det här hela dagarna (syftade på att vara med barnen)

Mitt svar blev helt enkelt att de som arbetar med barn (de allra flesta iaf) gör ju det för att man klarar av det, klarar av att möta upp konflikterna, omvårdanden och den pedagogiska biten, att jag gillar det jag gör, att jag anser mig kunna det jag gör, jag anser mig vara bra på det och ja jag gillar det!


Sen är det en helt annan sak att ta hand om andras barn än sina egna, mitt tålamod är mycket bättre på jobbet, jag är mycket mer pedagogisk på jobbet, jag använder mig mer av mina kunskaper på jobbet och jag är inte känslomässigt knytna till barnen på samma sätt som till mina egna vilket gör det lättare att få perspektiv på det som händer och sker!


Idag packar Petter, jag försöker få undan lite saker här hemma som bör göras, klippa gräsmattorna, märka kläder etc. Vi har även varit iväg och fotograferat barnen inför förskolafotograferingen efetrsom våran kommun gör lite annorlunda. Syskonfotograferingen och den enskilda fotogarferingen sköts på sidan om verksamheten och på förskolan kommer endast gruppfotat att tas. Vi föräldrar på se bilden/bilderna innan vi bestämmer oss för att den ska framkallas eller inte och på så sätt skonar vi miljön lite att det inte framkallas en massa bilder som sedan skickas tillbaka!


Imogon får vi se vad planen blir.. jag berättade för Filip hur dagen skulle se ut idag och frågade sedan "tycker du det låter som en bra plan?"

"Nej helikopter fick jag till svar ;)


Han är ju stört skön nu Filip, svar på tal om precis allt. Lägger till Du efter allt Nej DU, visst DU, jo DU etc.  Häromdagen bajsade han en lång korv i pottan och Petter berömde honom och sa "oj vilken lång bajskorv" - "Nej en ormbajs" fick han till svar att det var ;)


Filip är helt betagen at böcker nu, älskar att bläddra i dom själva, älskar när man läser för honom han suger in informationen från text och bild nu, underbart tycker jag som själv älskar sagor. En av favvo böcker nu är Bajsplutten, den läser vi på toaletten/pottan om ormen som lägger en kurragömmakorv ;)  

En gammal bild då Filip läste bajsplutten var det mest spolande som var roligt ;)

 
 
Jeanette

Jeanette

4 september 2010 15:52

Håller med dig om jobbet, känner likadant. Även om jag också knner ibland att "Varför jobbar jag med det här??". Men så är det nog oavsett yrke...

Vad bra att du blev så nöjd med MOLObodyn =)!

http://vintermamma.wordpress.com

Kisse

4 september 2010 20:23

Ja klart man har olika dagar en del dagar skulle jag önska att vara lyxhustru men jag vet ju att jag skulle bli tokig på det åxå ;) Absoluta fördelen med jobbet är ju att jag är tidigare lärare så jag kan gå upp i åldrarna om jag ledsnar på att jobba med små barn för jag tror någonstans att jag på ett eller annat sätt alltid komemr jobba med barn!

Molo bodyn är så himlans fin vi sparar den till 1år dagen ;)

 
Jeanette

Jeanette

5 september 2010 17:58

Va, 1 år?! Sska de fylla det snart?! hihi, nejdå, jag är fullt emdveten... ska bli lite kul med 1-årsdag faktiskt, även om vi har ännu nästan 4 månader kvar så har man börjat fundera på firandet. När fyller Lukas?

Jag är ju också tidigarelärare vilket känns bra, håller med, man kan jobba över ett större spann åldrar då. Ha en bra vecka!

http://vintermamma.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kisse - 4 juni 2017 09:55

Swish och nu är sommaren här... eller sommarmånaderna har i alla fall börjat, sommarvärmen har inte direkt infunnit sig ännu. Förra helgen var vi på kosläpp, mysigt att se glada kor skutta ut mot sommarbete. Lekte lite i lekparken brevid bond...

Av Kisse - 7 februari 2017 15:39

Galet var tiden går snabbt! Nu har vi avverkat både jul och nytt år är påbörjat. Månaderna swishar förbi. Julafton firades här hemma tillsammans med min halva av familjen. Mamma, pappa, alla mina syskon med respektive och nästan alla barn (saknad...

Av Kisse - 4 december 2016 20:48

Barnen fick en tidig julklapp av gudfar Stefan och Rosanna (och lille Sylvester) nämligen att besöka trolska skogen. Så fint att ge barnen upplevelser i present/ julklapp då de redan har så mycket leksaker. Jag fick också följa med, vilket jag tycker...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:42

När barnen fyller år brukar vi slå ihop släktkalasett. Är ju bara 4 dagar mellan Filip och Lukas men ett par månader kvar tills Edwin fyller 4 år. Men vi brukar fira honom på samma gång. Bara långt att vänta gör honom och svårt att förstå varför kala...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:34


I torsdags fyllde Filip 9 år. Började dagen med kalas i sängen. Paketöppning och go fika. Barnen får alltid önska vad de vill ha. En bok om rymden, cykellampa och en låda lego fick Filip. ...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards