Alla inlägg under juli 2007

Av Kisse - 20 juli 2007 23:36

Idag har jag varit dukitg, känner mig så stolt, Macken har varit med mig så gott som hela dagen och han är så nöjd och glad. Började med att duscha honom imorse vilket han inte tycker är då kul, livräd för vatten är han men ibland tycker jag dte rä skönt att han är så rädd som han är för han blir helt paralyserad, kryper ihop och rör sig inte så ganska lätt duschad här hemma ändå men jag blev dyblöt och fulla badrumemt med vatten sedan :) En ren hund blev det i alla fall. Borstade honom länge och väl både före och flera gånger efter duschen så han är så snygg nu :) Sedan fick han följa med till mamma och pappa, glad hund när han får åka bil. Jag och syster gick på promenad med Macken och Axel i barnvagnen. Trött hund sedan, en trött matte åxå. :)


Sedan åkte jag och mamma på stan mamma skulel hämta en grej till deras husvagn och kolla lite på stan men blev nog jag som handlade mest..fick tillbaka lite pengar av mamma som hon lånat så jag köpte först och främst vitaminer eftersom mina varit slut nu ett par dagar, vita leggings och ett par nya raggarskor :)Inte blivit så många crusingar för mig denna sommar heller. Förra sommaren satt jag hemma med Eka och hennes brutna ben nästan hela sommaren och denna gång har det varit för att Petter för det mesta jobbat och jag varit för trött. Men kan ju slita på dom nästa sommar :) Snygga tycker jag dom är i alla fall helt klart värt sina 150:- som dom kostade :)Hoppas på att kunna ha leggingsen åxå jag provade dom aldrig :( men under magen måste dom ju kunna sitta om inte annat... får testa imorgon.


Riktig lyxar dag blev det idag åxå med pizza till middag för jag och mamma kom hem så sent. Sedan hade jag köpt en påse chips och dipp åxå så åt det innan jag åkte hem, inte bra för min mage men gott var det.


Bråkat idag med Petter om gräsmattan åxå eftersom dom som lånat gräsklipparen våran aldrig lagar den eller hjälper till på annat sätt så är min gräsmatta jätte jätte lång minst 2 dm är den nog och det ser för djävligt ut rent ut sagt. Jag har tjurat på och vägrar åka och låna någon annans ( elelr be någon annan om hjälp) då ja inte anser att det är mitt jobb att fixa en annan gräsklippare när dom förstört min nya jag köpte förra sommaren och typ använde två gånger, dessutom svårt för mig att fixa det då jag inte får lyfta tungt nu. Visade sig i alla fall att delen som är borta inte går att få tag i förrän tidigast v. 33 och då kände jag att det rann över, jag tänker inte vänta tills v. 33 med att klippa gräset. Blev arg eller mest ledsen faktiskt och nu har Petter fixat att han styvfar kommer hit på måndag och klipper gräsmattorna vilket jag tycker är lite fel det är ju inte hans jobb, inte han som förstört våran gräsklippare men snällt att han ställer upp i alla fall. Skulle se klart mycket bättre ut om gräsmattan blev kort som de ska vara ...imorgon ska jag städa undan på gården så det går att klippa överallt eller i alla fall så mycket som möjligt.


Imorgon är det även Ekas tur att bli ompysslad så hon ska duschas och få en promenad om jag orkar, lite ont i bäcken idag då jag tagit i lite för mycket men är forthoppningsvis bättre imorgon...

Av Kisse - 19 juli 2007 20:49

Idag har jag varit hos barnmorksan ,gjorde glukosbelastning och vanlig koll. Kom dit klockan åtta och fick dricka 3 dl sockerlösning..*usch och blä* Tänkte efter första glaset att dte här går bra bara ett kvar... men små muggar och det bara kändes sliskigt och segt... droppade i lite citron och hällde i mig det sista som var kvar :( Klarade det på bara nån minut men usch hur jag kände mig sedan. Försökte sitta och läsa men snurrade i huvudet då så läste bara korta stunder och satt sedan bara och andades. Fick vänta en och en halv timme innan barnmorskan hämtade mig och vi pratade lite om hur tiden varit sedan sist (förra gången hade jag ju en en annan eftersom min var på semester)lyssnade på hjärtljuden :) 145 slag / minut. Har ju varit på 144 båda dom andra gångerna men denna gång tickade det på snabbare :) Underbart ljud att höra, våran lilla bebis!!!


Magen har växt betydligt sen förra gången :) Hela fyra cm så nu pekar min kurva starkt uppåt :)Men jag ligger fortfarande under den "tjocka" kurva så jag är inte såå jätte tjock ännu :)Bokade tid för ultraljud, 17 augusti fick vi tid för att kolla moderkakan. Samma dag börjar även föräldrautbildningen jag anmälde mig och Petter till så hoppas verkligen han är hemma då. Fem fredagar i rad ska vi dit men jag är glad om han kan följa med några gånger i alla fall, första och sista om inte annat :) Petter undrade om man fick fika dom två gångerna... men jag menade på att första är ju bra att visa upp sig och höra vad som kommer att hända resten av gångerna och sista då man pratar om förlossningen :)Får se hur det ordnar sig på jobbet när jag måste sluta tidigare fem fredagar irad men inget att oroa sig för nu det tar jag tag i när det närmar sig och folk kommer tillbaka från semestern.


Glukosbelastninge fick bra, ingen graviditetsdiabetes för mig :) Så med andra ord allt bara bra med både mig och bebisen. Blodvärde helt okej så jag fortsätter med järntabletterna som förrut. Nästa koll är den 7 augusti, tre veckor tills dess.


Efter mvc åkte jag och åt på donken, höll ju på att svälta ihjäl men hade lite svårt att få i mig mådde ju fortfarande inte bra efter all sockerlösning :( Åkte på babyproffsen och hämtade ut gratispaketet med blöjprover etc. Bra att fylla upp skötväskan med. Var in på prix och köpte hundmat som inte dög åt hundarna men jag blev snål då den dom brukar äta var svin dyr där. Nu får jag tjura på nån dag innan dom börjar äta denna, när lönen kommer får jag väll köpa den rätta sorten som båda äter bra av.


Åkte sedan hem och grejade lite med djuren innan jag åkte hem till syster. Blev kvar tills för en stund sedan. Syster bjöd på mellis och sedan även på middag, broccoligratäng *mums* Det gör syster bra, den är jätte god så jag åt två portioner :)Sedan bestämde vi oss för att ta en tur i deras nya bil. Åkte till Lörudden jag, Maria och Gustav gick omkring på klipporna, Per med Axel i bärsjalen höll sig lite lite säkrare mark, inte lika långt bort på klipporna som vi andra :) Promenixade runt och kollade innan vi for vidare till café juniskär och tog en fika där, troccadero och arraks boll för min del :)Blev en trevlig utflykt så där på kvällssidan :)


Varit en bra dag så nu ska jag ta och lägga mig med boken och läsa ett tag, Petter ringer nog snart och sedan ska jag sova. Imorgon funderar jag på att ta med mig Macken ut till mamma och gå på promenad med honom där. Skulle ha duschat honom först, han är så lortig men får se hur pigg jag är imorgon han är nämligen livrädd för vatten så det är inte det lättaste att duscha honom, jag brukar bli lika blöt själv... men vore bra att passa på när han inte kommer sitta i hundgården på några timmar...så blir nog en hundduschning imorgon. Tar en hund i taget kan jag ta Eka på lördag, blir ju ett trevligt lördaggöra....*not* men det måste göras!


Åter till min bok. Djävulen bär prada läser jag just nu.

Av Kisse - 18 juli 2007 19:33

Blev ingen promenix idag och nu tycker jag det är för sent, blåser en massa ute också. Istället gjorde jag tvärtom och la mig på soffan och sov i en timme :) Skönt men känner mig fortfarande trött och seg, har lätthuvudvärk fortfarande vilket jag haft hela dagen. katterna tyckte det var mysigt i alla fall, Sasette på min mage och Sylvester mellan mina ben. Sasette är jätte bråkig och jobbig nu för tiden vill hela tiden vara upp i mig, det går inte att ha henne inne på nätterna för hon bara kliver och trampar på mig hela nätterna igenom, hon helst vill ligga på mig och jag vill inte ens ha katterna i sovrummet.


Nu  blir det kvällsfika efter tolv inatt ska jag vara fastande fram tills imorgon efter tio eftersom jag ska göra glukosbelastning imorgon på morgonen, då dricker man en socker lösning och väntar i två timmar innan ett blodprov tas för blodsockermätning svaret avgör om man utvecklat graviditetsdiabetes eller inte. Mina värden har hittils varit bara bra så hoppas på att dom fortfarande är det. Kommer vara super hungrig i alla fall. Ska bli spännande att se hur järnvärdet är nu när jag äter mycket mindre järn. Måste på apoteket och köpa mitt val kvinna (vitaminer) imorgon som varit slut nu i några dagar. Ska även på babyproffsen för att kolla priser på täcke till spjälsängen och hämta ut en gratisbox som alla gravida får med gratis prover. Blir inget handlat i alla fall då jag är hel pank just nu.



Av Kisse - 18 juli 2007 14:16

Inte riktigt min dag idag heller...pannan kokade och kokade imorse och till slut släpte slangen och det rann ut en massa massa vatten på golvet. Har lagt ut tidningspapper som får suga upp det mesta, bytt en omgång och fortfarande är det en massa massa vatten kvar :(


Städat på nedervåningen i alla fall så det ser hyffsat ut. Övervåningen behöver jag bara dammsuga på sen så duger det men just nu är jag lite trött så ska lägga mig och vila på soffan. Sen är det hundstugan som skulel behöva en riktig genomstädning, där ser det hemskt ut får se om jag orkar ikväll.


Mamma kommer om ett tag då ska vi åka till Cajsa och köpa hennes gamla telefon, lillebror som verkligen behöver en ny. Sedan blir det väll dags för middag, har tagit upp en låda ur frysen med pasta och skinksås som mamma gjort :)


Ändrade planer på fredag har det blivit också, ikea ringde och talade om att alla delar inte kommit till köket så det kommer nästa fredag istället, vet inte hur det löser sig men får väll försöka fixa så någon annan kan ta emot det då eftersom jag jobbar. Har inte kollat vad jag har för schema nästa vecka heller, vill inte börja jobba på måndag :(

Av Kisse - 18 juli 2007 10:32

Lite seg idag åxå dels vädret som gör det och att jag sovit otroligt hårt inatt. Inte vaknat en endaste gång förrän halv sex då jag tvungen att kliva upp och kissa men somnade sedan om och sov till halv tio :)


Har ätit frukost och väntar nu på att få lite varmvatten så jag kan duscha och bli som folk. Funderar på att ta en promenix idag igen och sen ska jag försöka städa lite. 


Trök väder ute men det regnar i alla fall inte.

Av Kisse - 17 juli 2007 21:16

Idag har jag gjort absolut ingenting, sedan förra inlägget har jag bara legat på soffan och slappat. Kollat på min mage då det varit en väldans aktivitet i den :) Var ju kol lugn igår när jag var i rörelse hela dagen så hade väll lite att ta igen. Hoppas den låter mig sova inatt i alla fall. Ska bli skönt att sova i min säng även om den är stor och tom.


Petter blir borta i ytterligare fyra veckor i alla fall och som det ser ut nu så kommer han inte hem något före.


Imorgon ska jag försöka städa lite på nedervåningen, bära in lite ved och pyssla på lite.

Av Kisse - 17 juli 2007 15:16

Blev en super lyckad dag igår, kanon väder men ändå inte allt för varmt. Jag, Linda och hennes 5 åriga son åkte strax efter sju och var framme i furuvik vid halv elva om jag inte minns helt fel. Tog lite tid då vi hade lite ärenden att göra, hämta tågbiljetter, regnkläder på mitt jobb, stanna och fika :)


Började med att att titta på djuren, aporna, ormarna, getter etc. Är ju så häftigt att se vad lugna djuren är trots en massa folk. Getterna som man kan gå in och klappa älskar ju verkligen all uppmärksamhet dom får :) Sedan åkte Linda och hennes son karusell, gravida jag stod över, passade packningen och passade på att foto en hel massa åt Linda istället. Vi gick spökborgen och Lindas son var jätte rädd första gången men sa när vi kom ut, "kom vi gör det igen", jag tyckte däremot det räckte en gång för min del eftersom jag inte köpt något åkband utan köpte lösa biljetter. Andra gången kom han ut med ett stort leende på läpparna :) Sedan åt vi lunch, jag hade en låda sallad med mig och linda och henens son köpte maten där, jag tycker det är lättare för mig att ha med mig egen eftersom man aldrig vet vad det finns för mat. Sedan blev det mer karuseller och sockervadd till efterrätt för min del :)Promenixade en bit till för att få se kängruerna och kamelerna. sedan blev det ett besök hos barnen hedenhös där åkte vi tunnorna som går i en vattenbana.


Gick tillbaka til karusellerna och Linda och sonen åkte lite till jag satte mig i skuggan och åt en till sockervadd :) (fast bara halva sen blev det för mycket socker för min del) Avslutade det hela med att gå och bada i poolen, jätte kallt men jätte skönt åxå. Lindas son uppförde sig otroligt exemplariskt så det var jätte kul hela dagen :)Linda som kört hela vägen ner till Gävle fick sedan köra in till tågstationen för att ta tåget hem jag fortsatte min resa vidare mot krylbo.


Missförstånd ledde till att jag svängde av i Valbo...vilket jag inte skulle ha gjort men bestämde mig för att gå in på Toy´s "R" us och köpte present till Irma som snart fyller 4 år. Sedan åkte jag ut på den rätta vägen igen... körde återigen fel, en herrans massa mil....*grr* och kom till slut fram mycket mycket trött. Hittade Petter på sågen i alla fall och fick lite pussar innan jag letade mig vidare till husvagnen och vilade mig tills Nisse och Petter slutade. Då åkte vi iväg och handlade mat och köpte pizza som vi tog med till husvagnen. Pizza två dagar i rad brukar min mage inte gilla men det gick bra :) Otroligt mysigt att sova tillsammans med Petter igen även om vi båda sov dåligt hela natten, jag för att det var olidligt varmt i husvagnen och vaknade av varje litet ljud, Nisse pratar i sömnen och Petter som hade svårt att sova bara ändå. Regnade en liten stund på natten då njöt jag finns inget bättre än sova i husvagn när det smattrar mot taket tycker jag :)


Vaknade sex imorse och efter det kunde jag inte somna om, strax efter halv sju åkte Nisse och Petter till sågen och jag låg kvar ett tag till innan jag klev upp och åt frukost och läste en gammal tidning. Kvart i åtta hade jag packat in alla saker i bilen och började min resa hemmåt utan missöden. Ingen felåkning alls, däremot stanande jag strax efter Gävle och sov 20 minuter då jag blev otroligt trött. Stannade även i Huddik och köpte ett fotoalbum på dollar.


När jag kom hem åt jag lunch och har sedan dess legat på soffan och latat mig, satt in lite bilder i fotoalbumet och enbart tagit det lungt. Blev en intensiv dag igår i alla fall och det tar på krafterna. Dessutom har himlen öppnat sig och regnet vräker ner. Djuren är glada över att ha matte hemma i alla fall dom fick klara sig själva från igår morse tills idag mitt på dagen men det var ju inga problem.

Av Kisse - 15 juli 2007 22:57

Så gott som allt är klart inför morgon dagen, bara kläder kvar att packa och det blir inte mycket det. Ett ombyte och badkläder och lite underkläder som ska packas bara.


Jag har gjort kycklingsallad, skinbaguetter, sköljt massor av frukt och blandat rabarbersaft jag fick av Carro (som Elisabeth gjort), jätte god söt saft :)även lagt massa vätska på kylning, själv klart lite troccadero åxå :)


Blev lite troccadero idag åxå :) åt ju pizza till middag men orkade inte vänta på Stefan då han tydligen skulle komam hem jätte sent så jag åkte och handlade själv och köpte pizza och tog sedan med pizzan ut till mamma och pappa och åt där, blev kvar där på soffan ett bra tag. Sedan försökte jag och lillebror få till mottagningen på radion i min bil men lyckades inte. Allt funkar när radion är utanför hålet men när man stoppar in den igen försvinenr mottagningen, jätte konstigt.


Jag har dessutom bärt ner husvagnstoaletten och gjort ren den *blää* säger jag bara tur att jag vet att det bara är jag som kissat på den, kändes otroligt äckligt i alla fall :( Måste ju ta med mig den till krylbo om jag ska kunan kissa när jag sover hos Petter. Längtar som en tok efter honom nu. sköjade med Nisse om jag skulle köpa kinapuffar eller polly att kasta utanför husvagnen till honom som dom gjorde på reklamen för många år sedan till barnen när föräldrarna ville ha lite vuxen tid på semestern :) Kul reklam :)


Nu ska jag leta reda på en kart hur man tar sig till furuvik och sedan till krylbo och sedan ska jag packa klart och förhoppningvis få sova bra en hel natt utan att behöva kliva upp allt för många gånger för att gå ner och kissa.


Ska bli skönt att få sova i husvagn imorgon åxå :) Ååh vad jag längtar!!!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards