Alla inlägg den 6 februari 2010

Av Kisse - 6 februari 2010 19:57

 När min stora syster Maria döptes hade hon ROSA dopband på sin dopklänning, storebror Mikael BLÅTT, jag hade RÖTT och lillebror Niklas en annan BLÅ nyans än den Mikael hade... dopband som talade om vårat KÖN...


Och Jo jag måste ta och erkänna... jag är en genushycklare!


Ni vet jag PÅPEKAR att ROSA bara är en FÄRG (vilket jag stenhårt håller fast vid) MEN när det kommer till dopet ja då har ni mina pojkar där i BLÅTT, traditionellt BLÅA band, BLÅA rosor, BLÅ napp (eftersom jag måste matcha allt) och till och med filten... ja den går i vitt och BLÅTT... *gaah* Vilken hemskt människa jag är...en hycklare...


Min mamma är lite traditionell och tycker att rosa är en tjejfärg dock börjar hon sakta men säkert "lära" sig ;) Med två döttrar som pedagoger har hon kanske inte så mycket till val ;) Inom förskolan jobbar vi ju väldigt mycket kring just GENUS!


Alltså jag har gränser jag åxå för vad som är "pojkigt" och "flickigt", tyvärr är jag ju stöpt i den formen jag åxå... Men jag jobbar starkt emot det så gott som hela tiden och verkligen försöker tänka mig för och drar mig ju inte för att klä pojkarna i rosa kläder, rosa nappar, vi leker med dockor, hjälper till med hemmet etc.


Men när vi kommer till dopet då står hycklaren längst fram i kyrkan och visar mäkta stolt upp sina POJKAR i BLÅA band och rosor...



(Självklart handlar genus om så mycket mer än färger men det är oftast där folk hakar upp sig mest, ROSA och BLÅTT lixom.)



Av Kisse - 6 februari 2010 19:41

Ibland gäller det att var effektiv städat nedervåningen ,tvätt, duschat, städat övervåningen OCH fotograferat idag :)

  

Solen tittade fram och jag fick några riktigt fina bilder, men de får ni inte se riktigt än ;)


Däremot kan ni få se de vackra barnen

  

i matchande moloisar med älg print ;) Lukas har dessutom gangstar byxorna han fått av faster Cajsa. Cajsa kom även hit idag och hjälpte mig med fotograferingen OCH bjöd på middag potatis, fläskkorv och senapssås :)*tack så mycket*


Farmor och Ludde har varit hit på kaffe åxå och konstaterat att Lukas inte längre är bebis... stora killen har snart växt ur liggdelen på vagnen... fast han är ännu våran BEBIS, våran stora bebis :)


Fick ju fin fin städhjälp idag åxå, Filip sprang som en vilding fram och tillbaka och skurade i all världens fart, det har han inte fått från mamma ;)

  

Fick skura golven i dubbel bemärkelse då Filip glömde bort att han inte hade blöja och det blev en kisspöl att ta reda på åxå. Det är inte lätt att bli stor när man är liten ;) En baddare på att svabba golv är han iaf och golven fick en rejäl blötläggning, bör kanske tillägga att Filip bara får skura golven i hallen där det är klinkers ;)

Av Kisse - 6 februari 2010 09:50

Usch vad all denna snö ställer till det, ännu ett tak som rasat in den här gången hos släktingars vänner så Petter har åkt iväg för att hjälpa till att skotta snö själv hade jag tänkt gå ut och fotografera idag *HA HA HA* snön vräker ner :( Filip tittar på barnkanalen, Lukas sover och jag sitter HÄR med en kopp kaffe.


Skulle behöva städa, tvätta och duscha så lutar väll åt att det blir i den ordningen åxå :) Ska nog låta Filip hjälpa till åxå med vatten i sin lilla skurhink då blir han glad :)


Lukas somnade igår efter mycket om och men, sprattlande och jollrade i sin egen säng men vaknade efter en timme, hysterisk! Så blev till att sova med mamma sen ;) Men det blir bättre och att han somnade själv i den är ju ett stort framsteg! Filip ja han sover som en liten gris, inatt har han visserligen haft marddrömmar eller ont i benen svårt att avgöra, gnällde till, ropade på mamma, talade om att det gjorde ont i benet och somnade om. Kanske lite träningvärk av bergsklättringen ;)


Min kropp känns faktiskt bättre idag den behövde nog snöskottning och bergsklättring ala snöberg ;) Annars har jag varit så himla stel ett par dagar, ont i ryggen och höfterna :(


Näpp städa, tvätta och duscha blev dagens sysslor sicken lördag... men jag gnäller inte vi har lördag nästan hela veckan på alla sätt utom godiset ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards