Alla inlägg den 18 maj 2011

Av Kisse - 18 maj 2011 22:07

Jag ÄLSKAR böcker, jag älskar att läsa speciellt för barn. Jag tycker barn ska ha mycke böcker, att de ska få höra många sagor både de gamla traditionella och nya och speciellt brinner jag ju extra mycket för genus vänliga böcker.

 

Senaste boken i våran samling är Kalle med klänning (den har länge varit slut i lager men så hittade sagolikt ett gäng böcker när de gjorde en inventarie av sitt lager och jag hade såklart ställt upp mig på kö på boken och därför fick tag i den nu men boken ska snart gå i tryck igen och finns snart att få tag i) som ges ut av det underbara bokförlaget Sagolikt bokförlag som verkligen satsat på genus och bryta normer.


Jag tog såklart med boken så fort som möjligt till jobbet och den var så där bra jag både trodde och hoppades på ;) Barnen hade många frågor och tyckte i början att den var konstigt men i slutet tyckte alla barnen jag läste för att det var självklart att Kalle skulle ha klänning. En jätte fin bok med underbara bilder dock rätt lång men kan ju läsas som en kapitel bok om barnen inte orkar höra hela sagan, bilderna har dessutom så pass mycke detaljer att bara de tar tid att kolla igenom ordentligt ;)


De har ett super fint genuspaket som jag skulle önska att ALLA förskolor skulle köpa in till sina förskolor!!!

  Genuspaketet kostar endast 799:- vilket jag tycker är oerhört billig, de har även andra bokpaket från 419:- Kolla på deras hemsida, deras vision tycker jag är underbar!!!

Av Kisse - 18 maj 2011 21:13

Blev ingen promenad ikväll, vi laddar inför morgondagens planer istället. Varit aktiv på jobbet idag och fått ihop över 12 000 steg i alla fall ;)


NU BILDER

     

Stefan (gudfar) har varit här och härjat en massa med ungar, föräldrarna är helt utarbetade ;)


          

En bit rör roade dom väldigt länge, Stefan konstaterade att Lukas ätit fisk till middag idag ;)


Barnen blir vilda (vildare än vanligt) när Stefan kommer och vi brukar skylla på att det är just "hans fel" att det är han som härjar upp dom... Stefan brukar inte hålla med då han anser att barnen alltid är vilda när han är med... även alltså de gånger de vilda lekarna inte sker... en vanlig Stefan lek kan gå till på detta sätt ;)

             

Där Stefan, Filip pekar in i blomrabatten... 

  

Stefan gräver och rotar inne i busken... Filip tittar spänt på...

Stefan utbrister ett galet skrik och sparkar med benen som i kramp

drar fram armen och låtsas att handen är bort...

 

Filip skrattar så han kiknar :)


  Fångade till slut ormen (tror jag det var) på gräset och kampen var över ;)

 


Behöver jag ens nämna att barnen avgudar sin gudfar, att vi föräldrar blir lixom överflödiga när Stefan är med. Lukas gick till Stefan för att få hjälp med stöveln när vi var ute tex. ;)  Barnen har världen bästa gudfar!


Våran tokiga Lukas har ju sina ideér som idag då han envist smakade på soppan X antal gånger ute i sandlådan

  Inte god!


Jag provar igen

Inte god!


Äh jag provar IGEN...

    Fortfarande INTE GOD!



Tjurig är ju lixom Lukas grej, en vilja av stål men jag ser ju tjurighet som något positivt, våra barn kommer nå långt med sin tjurighet det gäller bara att vara med att styra in dom på de rätta spåren så de inte går vilse någonstans på vägen. Sen säger ju Stefan att jag och Petter inte kan få annat än tjuriga barn, vad han nu menar med det.... ;)

Det är bra att veta vad man vill även om man kanske inte får precis som man vill och då får man bli lite arg och ledsen också :)

Av Kisse - 18 maj 2011 19:25

Jag tävlar hos Jempas.se om två valfria planscher från AnnaForm.

Tävla du åxå här!


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards