Alla inlägg under januari 2011

Av Kisse - 9 januari 2011 21:03

Idag fick jag äntligen min efterlängtade Birsta tur ;) Petter följde kors i taket frivilligt med dock delade vi på oss och tog varsitt barn och delade på "måsta handla listan".

Nödvändigheter till resan, alvedon till vuxna och barn, vätskeersättning och diarre tabl. handsprit etc. som är bra att ha. Ikeas mini kaffe paket,  hoppas det är drickbart också ;)


Någon som vet om det finns laktosfri mjölk på gran canaria????? Jag funderar starkt på att ta med en liter laktosfrimjölk en sån där som klarar av att vara i rumstemperatur medans den är oöppnad, jag kommer bli tokig om jag inte får kaffe med mjölk... jag får väll paketera den väl ;)


 Finaste vattenkokaren ( I lööv petrol, min färgklick i vardagen), mega liten och precis en sån jag var ute efter ;) Priset var ju dessutom kanon 69:- på gubbdagis (claes olsson). Gjorde lite fynd på apotetk åxå då man fick 2 sollotion och betala för 1 dock slog kassören in 2 och jag fick gå tillbaka när jag upptäckt det och fick som kompensation en förpackning badolja, salva och badskum i perfekt reseförpackning ;)

Pratade med en av tjejerna på apoteket och berättade om Omega 3 som vi ger Filip och faktiskt ser resultat av och hon blev jätte nyfiken och vi pratade länge om de och berättade sedan att hennes barn är precis likadan som Filip (energisk med litet sömnbehov) och hon skulle testa på sitt barn hemma också. Filip har ju verkligen mycke energi och hett temperament och vid vissa tillfällen tex. när vi väcker honom om han sovit middag blir helt oresonlig i flera timmar otroligt jobbigt både för oss och för honom själv att inte kunna kontrollera sig själv men vi märker att Filip blir mycket lugnare och resonligare när vi är duktiga och kommer ihåg att ge honom 1 tablett om dagen, nu gillar ju verkligen Filip dessa och påminner oss gärna om VITAMINEN :)

  

Var även och köpte en solkeps till Filip, en kamelförarhatt som Petter kallar den ;) Men vi ska ju kanske rida kamel så det blir ju bra det ;) 145:- på polarn o pyret var helt okej, det är ju inte det lättaste att få tag i sommarkläder nu även om många butiker börjar få in vårnyheterna.

  

Köpte badbyxor till Lukas, det fick bli sånna där "olyckssäkra" till honom ;) Förhoppningsvis ska vi ju snart på himlabadet och bada också eftersom barnen fick inträde dit av mormor och morfar i julklapp :)


Jobb imorgon, nytt ställe, nya barn nya kollegor, jag har inte packat jobbväskan ännu och helt ärligt inte ens hunnit bli riktigt nervös heller, alldeles för uppe i varv för resan... liiiite kvar att fixa nu, typ hämta ut passen och skriva ut biljetterna *gah* det viktigaste lixom!!!


Alltid i sista minuten men sällan sen det är mitt motto det ;)

Av Kisse - 8 januari 2011 22:16

  

Av Kisse - 8 januari 2011 22:00

Idag har vi haft busigt främmande nämligen Linn som kom med sina småsyskon Laban och Tindra. Blev några busiga timmar med barn som inte träffat varandra på mycket länge ;)


Lukas har börjat vakna rätt tidigt på morgonen nu så jag skuttar (inte riktigt då mer hasande) upp med honom för att börja få in lite rutiner på dagar, kortat ner hans sovning på dagen lite och förhoppningsvis börjar vi få nätterna lite bättre igen, inte mindre än 4 tänder på väg upp nu så tror de spökar lite också.

Han är lite gladare nu och mer pappig så jag hoppas det håller i sig nu när jag ska börja jobba igen. Sparkcykeln var verkligen en super julklapp, båda barnen är tokiga i den och någon åker mest hela tiden :) Den är verkligen tok fin också och låter ingenting!!!


Han är iaf rätt otrolig på att leka Lukas också. Speciellt om han får poa på lite själv och storebror gör annat ( ser på tv eller dyl.) annars är det mest sabotera för storebror som är roligast ;)

Massa bus med vovvar :)


Lukas brukar leka att brödrosten är en hund så jag trodde hundarna skulle bli en hit men inte idag iaf, lekte med de gjorde han, bar runt på båda samtidigt och satte han ner dom satte han dom tillsammans ;)

Av Kisse - 7 januari 2011 17:44

Hemmagjord jordgubbskräm till mellanmål *mums*  

Av Kisse - 6 januari 2011 20:30

Tänkte berätta lite mer om våran resa, vi ska ju alltså till Gran Canaria och närmare bestämt Maspalomas där ska vi bo på ett Blue star club hotell, vi har valt att bo i en tvårumslägenhets, en bungalow (som  rymmer 4 lägenheter) så vi kommer befinna oss på markplan med egen uteplats mitt i en oas av  stora hibiskusar, gräsmattor och annan grönska.

      


Hotellområdet ska vara hemskt stort med 6 pooler, barnpooler och poolbarer, 1,3 km till stranden men hotellet har gratis busstransport dit och det är promenadavstånd till det mesta.


Jag hoppas vi kommer att besöka djurparken Palmitos Park, kanske ta en kameltur i öknen ;) Maspalomas (gran canaria) tillhör geografiskt nämligen den afrikanska kontinenten och därför har ön inslag av ökenlandskap och i maspalomas ligger de berömda sanddynerna, Maspalomasöknen :)



Men framför allt ska vi njuta av värme (förhoppningsvis), bad och lata dagar!

Jag ser fram emot att sätta sig till bords med tillagad mat utan att lyfta ett finger, dricka det vi vill och låta barnen äta hur mycket glass de vill (ja nästan iaf) och har därför valt All Inclusive för att underlätta för oss själva, sen blir det säkert att vi äter någon annanstans någon dag men det känns tryggt och bra för barnens skull att maten serveras på fasta tider.


Maspalomas känns som ett bra resmål då varken jag eller Petter är några soldyrkare eller reslystna människor. Igentligen var Thailand målet för våran bröllopsresa men vi känner att det inte är rätt just nu dels vill vi vara borta längre  (minst 2 veckor) och och så vill vi att barnen ska vara större så de får ut mer av resan de också alternativt lämna barnen hemma ;) Men nu blir det bara en veckas semester till värmen och det duger gott och väl och vi ser fram emot det även om nerverna mer och mer sitter utanpå kroppen...


Nu kommer vi resa från Sundsvall vilket känns väldigt betryggande tyvärr betyder det en mellanlandning för tankning men det må det vara värt ;) Flygningen blir rätt lång med 7,40 h dit och 6.15 h hem så det känns ju rätt spännande med Lukas ;) Filip tror jag bara kommer tycka att det är spännande och roligt och han går det att roa på ett helt annat sätt ;) *gah* lite panik varning börjar det allt bli VAD HAR VI GETT OSS IN PÅ????


Men jag längtar också...

Av Kisse - 5 januari 2011 20:41

5 dagar kvar till jobbstart och jag försöker få undan så mycket som möjligt, plocka ihop kläder till barnen att ha på förskolan, packa inför resan, rensa garderober etc. Filip gjorde ett fynd när vi rev bland lådor, kläder de vuxit ur och kläder att växa i.

Piratdress köpt på lidl för länge sedan för mycket billig peng ;)


Förstår inte varför jag inte kan få bli helt frisk tog mig ut på en promenad men fick ge mig efter mindre än halva svängen och gå hem, jag har ingen ork, trodde ett tag att jag fasiken höll på att få en propp i lungan eller nått. Ska inta soffläge med chips och en film istället ;) Är jag inte bättre på fredag ska jag faktiskt ringa några samtal för lite provtagningar iaf. Jag är ju lixom inte sjuk men absolut inte frisk heller :(

Av Kisse - 4 januari 2011 12:37

Mormor och morfar kom och hälsade på igår kväll med sin hade dom en stor låda med kakor sedan julaftonens kakfest som vi missade så igår var det riktigt kalasande, sockerråttan Lukas åt mest ;)

Och jag som var så glad att jag endast gått upp 4hg på hela julen... det anser jag varit kanon bra eftersom jag inte rört mig alls på nästan hela december månad pga att jag inte är helt 100 pigg. Lyckades faktiskt gå ner 5 kg och minska magmåttet med 8 cm på lite drygt 2 månader :)


Sakta men säkert fortsätter jag i min egen takt och på mitt eget sätt och det FUNKAR :)

Av Kisse - 4 januari 2011 12:30

Idag blev det skidpremiär för Filip vi har nämligen fått låna ett par skidor efter Tim. Nu saknar vi bara stavar men det är ju bra att träna utan stavar först :)

Förväntansfull (stavarna på bild var på tok för långa och fick läggas undan)

 

Filip är så självsäker att han redan kan allt och blir riktigt förvånad när han inte riktigt kan...

Men han är ju tjurig som mor sin (som inte heller kan och inte heller kommer lära mig någon gång att åka skidor) så han kämpade på en stund.

     


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards