Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012
Barnen fick ut efter lunch för att titta när lastbilen kom och lastade av två stora paket *jippi*
Själv stannade jag inne (med dörren öppen så jag hela tiden hör och ser barnen) och förberedde både för middag och en lite lyxigare mellis, nämligen krabbelurer.
Krabbelurer
1 ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör att steka i och kanel och socker att vända i.
Vispa upp ägg och socker poröst och blanda i resten av ingredienserna. Grädda i smörat plättjärn eller stekpanna (det går super fort). Vänd sedan de färdiga krabbelurerna i socker och kanel.
Njut!
Vi tillagade våra ute på gasolköket och det lilla järnet som Petter tillverkat! Lukas ville ha sina genomstekta, annars är det goda när de är lite kladdiga/smetiga i mitten också.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|