Direktlänk till inlägg 2 november 2012
Jag var lite skeptisk om det verkligen skulle vara gott men det var det, amerikansk pumpapaj. Kanske inget jag kommer göra vid fler tillfällen än just halloween och pumpa urgröpning men absolut då ;)
Amerikansk pumpapaj
Pajdeg:
125 gr smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 ägggula
Fyllning:
4 dl pumpakött
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Arbeta ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form ca: 24 cm i diameter, låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Koka under tiden pumpaköttet i lättsaltat vatten ca 5-8 minuter, låt rinna av väl. Mixa sedan pumpaköttet till en puré, låt svalna något. Blanda ner ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Häll i pajformen och grädda ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen.
Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde till. Receptet har jag hittat på arla.se
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|