Alla inlägg under september 2007

Av Kisse - 23 september 2007 21:34

Måste ta och lägga upp lite bilder från Nisses fest :) Som ni ser trivdes Nisse som fisken i vattnet att få vara i centrum och i sin utstyrsel :)

Av Kisse - 23 september 2007 21:09

Petter har nu kommit igång med kvällspasset :) Han håller på att slipa väggarna i hallen för fulla muggar. Själv har jag strukit och satt upp gardiner i vardagsrummet efter det att Petter satt upp den sista gardinstången som jag väntat på i evigheter :) Har dessutom rensat ur garderoben på ännu mer mamma kläder som jag inte längre använder, det mesta har jag växt ur så går mest i samma kläder nu. har ju fått låna en hel massa  och nu står man där och tittar på kläderna och försöker komma på vilken som äger vad :)


Tänkte mest bara plocka på lite här på övervåningen så jag inte är nere och springer omkring i slipdammet. Imorgon bitti kommer A-K hit för att hjälpa mig bygga ihop köksskåp i hallen så dammet ska få lägga sig under natten och sedan ska vi städa ur där imorgon innan vi börjar med skåpen. Har plastat för dörrhålet så vi ska slippa få slipdamm i hela huset. Hoppas på att det i slutet av vecka ska se ut som ett kök håller på att ta form på nedervåningen :)


Har två saker på min MÅSTE lista som jag vill få till denna vecka åxå, dels att köpa ett element till sovrummet, skönt att det är svalt där nu men sen när bebisen kommit vil jag ha det lite varmare där plus att jag vill eller rättare sagt SKA ha en dörr till sovrummet, Sasette har i två nätter väckt mig allt för många gånger... natten till lördag höll jag på att bli tokig på henne, tre gånger var hon och väckte mig genom att hon ska gosa, hon är väldigt trampig så blir oerhört jobbigt då jag inte ens vill ha katterna i sängen. Fjärde gången höll hon på att leka med en råtta (riktig) under sängen och femte gången hade hon övergett råttan på matten brevid sängen och ville ha beröm för sin insats...tror ni jag var glad???? Natten som var vet jag inte hur många gånger jag puttat henne ur sängen och hon kommer tillbaka hela tiden :( Dessutom litar jag inte på henne för fem öre när det kommer ligga en bebis i sängen då hon hemskt gärna vill ligga på oss allra helst vid eller på våra huvuden och då blir jag rädd att hon ska lägga sig på den lilla bebisen åxå. Inga katter i sovrummet med en liten bebis säger jag! Petter påhitt att ha katterna i sängen då han tyckte så synd om Sylvester när han var liten, att stackars kattungen skulle sova alldeles själv... *grr* säger jag fortfarande sex år efteråt.

Av Kisse - 23 september 2007 15:26

Idag blev äntligen handla svängen av, har varit till birsta och köpt golv till köket, en badbalja till bebisen, kabel och rör, en fläkt och tapeter till hallen och köket. Har även kollat ut portal och bänkskiva nu som vi mäta lite här hemma och sedan blir det en till sväng till birsta när vi behöver dom sakerna.


Petter skulel lämna mig i sundsvall var planen så jag kunde gå ut och äta och gå på bio med Jennys och Ida men Jenny fick fel på bilen och vi fick ställa in :( Ska försöka hitta någon annan dag som passar istället. Jag är jätte trött nu när jag kunde slappna av lite efter shopping svängen så ska gå och lägga oss och sova lite middag och köra ett kvällspass med bygget här hemma sedan. Är lite sliten idag då jag och Petter inte kom hem förrän vid två tiden. Jag som trodde det skulle bli en tidig kväll för min del :)


Var in på expert och pratade med dom om kylskåpet och dom tar inte hem något kylskåp åt oss så just nu vet vi inte hur det blir om vi väntar eller om det blir ett i rostfritt... måste diskutera...men först av allt, vila!

Av Kisse - 22 september 2007 16:05

Blir inget snickrat idag eftersom vi är upptagen hela dagen med att fira Petters lillebror Nisse som fyllt 20 år, hämtade honom vid två och klädde ut honom, nu är han och ett stort gäng och spelar paintboll, det är kul det men jag kan ju inte var med på det så jag åkte hem och stoppade i mig lite mat under tiden, ska snart iväg och hämta lite folk där för sedan ska lite tid fördrivas innan det blir fest på lokalen. Med middag och hela köret men sen middag därför jag måste stoppa i mig lite nu och skulle tro att jag hinner stoppa i mig ytterligare en gång innan det är tid får mat där nere.


Petter är i alla fall nykter och kör vilket känns bra. Han ska skjussa hem en massa folk inatt och imorgon hoppas vi ta oss upp i bra tid och få upp taket i köket. Blev ju en till sak på listan när vi bestämde oss för att köpa nytt kylskåp, måste nämligen dra vatten till ett sånt där side-by-side med ismaskin så det ska rörmokaren komma och titta på imorgon. Jag skulle behöva sova middag känner jag för att orka med kvällen men det hinner jag inte så blir troligen en tidig kväll för min del i alla fall.

Mvc

Av Kisse - 21 september 2007 23:26

Var till barnmorskan idag, fick komma till min ordninarie denna gång pratade igenom hur graviditeten har varit och mina känslor inför förlossningen och amning m.m Kändes bra när jag gick därifrån :) Magen hade samma mått som sist (36 cm), bebisen har trängt ännu längre ner i bäcken nu och det känns verkligen. Vikten var samma som förra gången, trots att jag ätit hur mycket som helst veckan som varit :) Är verkligen inne i en äta period igen, känenr mig aldrig riktigt mätt på nått konstigt vis. Hjärtljuden låg på 139 slag/minut. Nästa besök är om två veckor och då har dom äntligen öppnat på min mödravårdcentral som ligger lite närmare.


Hälsade på Camilla på eftermiddagen och sedan åkte jag till svärmor med bilen och väntade där på Petter, passade på att ta reda på köttet när vi var där så vi bara kunde slänga det ui frysen när vi kom hem. Nu är frysen smock full så blir inte mer älgkött för våran del, resten får vi sälja, om det blir mer så att säga.


Imorgon hoppas vi hinna med slipning i hallen eftersom det bara är det kvar i hallen nu och sedan ska det städas ur riktigt där och köket ska börja monteras där på måndag när vi får hjälp :) Ska även åka till Petters lillebror som fyllt 20 år och gratta honom.

Av Kisse - 21 september 2007 12:25

Idag sov vi länge...var uppe länge igår åxå så har lite svårt att komma igång idag. Dessutom ska både jag och Petter iväg hela eftermiddagen så blir inget jobbat här hemma förrän ikväll. Petter åker och styckar och själv ska jag till barnmorskan. Måste först åka till svärmor och låna hennes bil så Petter kan ta min med dragkrok eftersom han ska ha med sig släpvagnen.


Känner mig bättre i förkylningen idag, det halsonda är så gott som borta men hostar och snorar fortfarande men inte lika mycket :)Petter var gullig och gav mig frukost på sängen idag. Drack juice till frukosten och känner att halsbrännan som varit borta nu ett tag är på väg tillbaka :(


Dagens syssla för mig är att försöka få tag i expert i sundsvall, vilket inte är det lättaste dom svarar inte fast jag testat flera gånger. Skulle nämligen vilja köpa ett nytt kylskåp, ett vitt side-by-side (den på bilden fast vitt) och hittat ett på expert, tyvärr så har inte sundsvall fullt utbud av vitvaror så dom har inget hemma och internet butiken har inte heller något så då måste jag försöka övertala sundsvalls butiken om att ta hem ett till oss. Men verkar svårt då det inte ens går att få tag i dom på telefon :(

Av Kisse - 20 september 2007 20:40

Har lagat en massa mat idag igen, så nu har vi en hög lådor i frysen, skönt att veta att det finns där och bara är att värma.

  • Pasta med skink & champinjonsås
  • Hemmagjord pizza en plåt med skinka och champinjoner oche en plåt med tonfisk och krabbsticks på.
  • En stor form lasange
  • Fläskfilégryta och ris

Räcker väll så där en vecka skulle jag tro, går mycket mat här nu så vi är två och äter ju två gånger om dagen dessutom har vi ju ibland extra matgäster(bygghjälp) åxå.


Är helt slut i kroppen nu efter all matlagning dessutom tar dte hårt å mig att köra bil så nu ska jag lägga mig på soffan och äta frukt och se lite på tv.


Petter är jätte duktig och jobbar på nere, kökstaket består av tre sektioner (synliga stockar o taket) och en är nu färdig reglad. På dom andra har han fått riva X antal gamla lager med tak. i ett sådant här hus är det lager på lager av allt utom isolering, det har det varit snålt med :)


Träffade mina goa brorsbarn idag hos mamma och pappa, både Victor och Freja :) Träffade brorsan och Ulrica åxå men gladast blir man ju över att träffa barnen eftersom det är så sällan jag träffar dom, speciellt Victor var det länge sedan nu. Näpp göra iordning frukten och se om det börjar något klockan nio som är värt att se.

Av Kisse - 20 september 2007 10:53

Nu har jag äntligen gjort något jag skulle ha gjort redan i juli men inte orkat, har nämligen märkt att försäkringsbolaget som jag har min bil försäkrad hos har dragit pengar av mig varje månad trots att jag betalat in en halvårspremi och nu fick jag fingrarna ur och ringde till dom.


När jag tecknade försäkringen blev jag sedan genom insplanet (ett företag som hjälper till att leta reda på den billigaste försäkringen) erbjuden en annan försäkring fast inom samma försäkringsbolag och valde därför att ta den, ringde företaget och sa upp den gamla eftersom jag använde mig av ångerrätten, dom skulle då ta bort den första försäkringen men det hade dom inte gjort och därför har jag betalat på två försäkringar på samma bil och samma försäkringsbolag men nu är det fixat och jag ska få tillbaka nästan 3000:- som jag betalat in :)


Petetr har åkt till arbetsförmedlingen och anmält sig arbetslös eftersom vi inte vet när han blir erbjuden jobb nästa sväng och jag väntar snällt på att få min bil tillbaka så jag kan åka och handla och sedan åka till mamma och pappa och laga mat för några dagar frammåt, känenr att vi fuskar lite för mycket när vi inte har några lådor i frysen. Petetr har bett Nisse om hjälp med att regla tak idag så blir ingen sväng till Birsta, hoppas på att materialet räcker. just nu vätar jag på främmande, A-K som ville komma och se hur det ser ut här hemma och säkert mest av allt nyfiken på hur mycket magen har växt sedan sist vi sågs :)


känner mig bättre i min förkylning idag, halsen börjar bli bättre, hostar segt slem men inte lika mycket och snoret rinner inte konstant i alla fall, men är fortfarande hängig trots att jag lyckats sova bra inatt bara varit upp en gång och kissat, nästan rekord om man tänke på dom sista månaderna :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards