Alla inlägg under november 2009

Av Kisse - 13 november 2009 23:43

Växlande humör är nog den beskrivningen som passar bäst just idag... jag är ena sekunden glad och nöjd och kommer sedan på att jag är skit sur över att det dröjer med "hemlisen" Nog om det jag kan i nuläget inte göra något alls åt det...


Var till Huddik idag och gjorde hörseltestet på Lukas, perfekt resultat, gick snabbt och smidigt, Cajsa åkte med hon åxå och var med Filip under tiden. Svängde sedan in till A-K och molly för en kopp kaffe och surr, bestämde oss för att äta middag tillsammans hemma hos oss.


Kvällen har med andra ord spenderats tillsammans med A-K, Peter, Molly, Cajsa och Fredrik, massor av skratt som vanligt ;) Lukas har sovit hela kvällen och skriker just nu för fulla muggar så snabb uppdatering innan läggdags och förhoppningsvis blir det lite sova inatt i alla fall.... gruvar mig... Lukas har verkligen sovit HELA kvällen....


Imorgon ska vi till mormor och morfar och leka med kusiner det ser vi verkligen fram emot så en god natts sömn vore inte helt fel...

Av Kisse - 12 november 2009 22:30

Inga nyheter att dela med mig av bara lite skit prat, inget särkilt har hänt heller, haft främmande och fått hjälp med blöjbyte på Lukas, dock ville Moa inte ta bort bajset ;)

Jag: Men hur ska du kunna ta hand om en bebis då om du inte vill ta bort bajset?

Moa: Vadå jag ska väl inte ha någon förrän jag blir stor?

Kloka ord av klokt barn! Och sedan fick jag allt torka bort bajset själv, resten gjorde Moa :) Lukas fick fina kläder av faster Camilla men jag har inte fotat de ännu.


  

Av Kisse - 12 november 2009 14:22

*usch* jag hatar det här... den STORA frågan, när har det gått för långt? Våran älskade lilla hund Macken har ju epilepsi och får titt som tätt anfall ibland ofta ibland flera månader mellan... Här på bloggen kan det kanske låta som om vi inte bryr oss i våran hund, tar hand om honom, han får aldrig några promenader, får inte följa med när vi åker bort osv. Men det är för hans skull eftersom han inte klarar av alla intryck som nya ställen ger, då får han anfall och blir dålig.


Minsta lilla förändring tex, när han fått följa med ut på täckten märks samtidigt så vill vi ju inte stänga honom ute från allt. Hemskt jobbigt och svårt är det här. Vi har lovat oss själva att inte låta det gå "för långt", att han ska krampa ihjäl sig, att hjärnan ska ta för mycket stryk. varje anfall tar oss ju ett steg närmare det beslutet "När är det dags", frågan är om vi kommer låta det gå för långt bara för att vi väntar på den dagen "när".


Ibland hoppas jag att han bara ska vara död en morgon när vi vaknar så jag/vi slipper ta beslutet samtidigt är jag livrädd att den dagen ska komma, att jag inte ska hinna ta farväl, inte veta om han lidit eller bara somnat in...


Igår var ingen bra dag för Macken, han var hemskt dålig och Petter trodde han skulle måsta hämta bössan för att göra lidandet kort, det är fruktansvärt hemskt att se sin hund bli riktigt dålig när inte benen bär att kramperna blir så stora att han inte kan kontrollera något alls.


Jag hatar verkligen att vi ska ha sån jävla otur med det mesta :(


      


Världens snällaste vovve!


Av Kisse - 12 november 2009 12:50

Idag håller jag tummarna hårt hårt hårt.... kanske... man kan alltid hoppas!!! Åh vad spännande det är.... snart, snart kan jag även berätta för er ;)


Igår dagen gick som vanligt FORT... känns tjatigt, får dåligt samvete över bloggen, vägrar ha dålig samvete över bloggen eftersom BARNEN går först, så enkelt är det. Kände mig dessutom lite låg igår dels var vi på bvc och där berättade vi ju om Lukas kolik och som vanligt blir man ju inte nå klokare alls av att åka dit :( Nu hade vi inte förväntat oss det, bad inte om hjälp, bad inte om råd däremot pratade vi om att jag borde testa ta bort mjölken *suckar djupt* Eftersom jag redan äter och dricker laktosfritt blir det jobbigt att ta bort även det... det krymper mer och mer vad jag kan äta och jag hamnar i den onda cirkeln då jag inte vet vad jag ska äta... vägrar hamna där så kämpar verkligen med maten nu. Just nu väntar vi lite med att ta bort all mjölk, jag drar ner så mycket jag kan men kör på med te ett tag för att se om det blir något resultat på Lukas mage.


I alla fall växer Lukas så det knakar och "väderpinnen" (viktkurvan som går rakt upp) blir längre ;) Vid sex veckor (och fem dagar)  väger Lukas 5620 gr och är 57,7 cm, STOR kille :)Så himla skönt att se men vi ser verkligen på Lukas att han går upp bra i vikt han är en riktig liten tjockis nu och har börjar använda kläder med stl 62 redan. Annelie har stickat fin kofta och tillhörande mössa till Lukas som sitter perfekt, eftersom mina barn sover ute i vagnen (långa mitt pådagenluren) så är det perfekt med mjuka sköna stickade kläder. Vi tackar och bockar, vit och brun med små nallar som knappar, super fint, matchar vagnen och dessutom är ju brunt en av mina favvo färger!!!

    

Lukas passar dessutom super bra i brunt :) Våran fina kille!


Passade även på att pratat med folktandvården igår när sköterskan var på bvc, hon visste inte heller så mycket om Lukas tand, tydligen är det väldigt ovanligt att man FÖDS MED TAND, hon skulle ta redo på mer i alla fall och ringde upp idag och vi bestämde tid på tisdag för att kolla om Lukas tand sitter fast eller är lös. Är den lös kommer dom att plocka bort den annars har Lukas sin första mjölktand och den ska givetvis vara kvar. Pratade med Märta om det igår och hon berättade att det då var mjölktänder hennes far och hennes bror föddes med så  togs inte bort! Barnläkaren var så "snäll" att han faktiskt tog sig tid att kolla upp att man "troligen tog bort tanden", *jiho* första gången bvc tagit initativ till något själva... eller ja sen sa han ju att jag kunde gå tillbaka och prata med folktandvårdskvinnan igen... och bestämde att hon skulle ringa mig idag... jag gjorde alltså det själv nu åxå...


  

Nyfödd Lukas med en skinnflik över tanden som sedan lossnade och en vit fina blänkande tand finns där :)

  



Av Kisse - 12 november 2009 10:32

Dom finns faktiskt ;)


  

Skulle verkligen vara super kul att få prova ett par, säkert sköna att gå i när man vill vila fötterna från tofflorna på jobbet tex. som förskollärare säger man ju hemskt ofta "Tänk om de fanns för vuxna åxå" och nu finns det halksockor för vuxna, kanon!


Ni hittar dom här hos IOB!

Av Kisse - 11 november 2009 22:03

Blev lite fotografering idag dock inte julkort på barnen utan Cajsas katt Kila som blev fotomodell, hon är ju så fin och lugn, låg kvar på samma ställe som Cajsa placerade henne, fluffade pälsen och sedan var det bara att knäppa :) Själv klart blev det lite låda med åxå ;)



            

  


Själv klart A-K kan du haka på julkorts fotografering du åxå, hör av dig när du har tid och samla på dig lite ideér :)

Av Kisse - 11 november 2009 13:28

Tror ni min man följer med frivilligt till bvc?

Av Kisse - 11 november 2009 10:46

Snart har vi fått på oss kläder och ska bege oss ut och mata fåglarna och leka i det tunna tunna vita täcket med snö.


Börjar bli hög tid att börja med julkorten, måste klura ut något men troligen blir det ju en låda eller två ;)


Någon som har något förslag på hur man ska knäppa julkort igår?

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards