Alla inlägg under februari 2010

Av Kisse - 9 februari 2010 12:14

Klart dockan ska åka säkert också, synd bara att mormor satte sig på dockan ;)

 
Av Kisse - 9 februari 2010 11:47

Dockan och vagnen ut på terrängkörning ;)

 
Av Kisse - 8 februari 2010 21:59

Båda barnen somnade till slut... jag bara delade mig i två så gick det bra... ehhh... typ...läggningen är helt klart svårast på egen hand!


Dum, dum tid på yogan, får inte ihop schemat imorgon, mamma kan Filip vara hos dig? Filip blir ledig från fsk. annars blir det bara ett evigt åkande fram och tillbaka :(


Klockan är trött och jag är mycke som våran gubbe Roland säger :)


Av Kisse - 8 februari 2010 19:57

Lukas fick följa med ner till förskolan idag och hämta Filip, charma fröknarna lite :) Hem och fikade lite mellis innan vi klädde på oss och gick ut i solen, Filip skulle ha solglsögon ;) Hittade först bara de fula blå med uv skydd men sedan dök de svart upp men då hade jag ju redan de blå på sig och sedan när han fick på sig de andra hade jag redan lagt undan kameran ;) Blev ju så klart viben med båda barnen och jag säger det igen JAG bara ÄLSKAR vagnen :) Det svängbara hjulet kan ju trixa lite när det bli för mycket snö men allt annat väger tyngre så det kan jag leva med. Mötte Sanna och skidåkande grabbar och lill tösen i vagnen så hakade på dom en stund, surrade och Filip lekte en stund med pojkarna. 

             

Lukas har skrikit halva kvällen och jag har ingen som helst anning om varför, vill inte riktigt somna fast han är tok trött, provat allt känns det som... saken blir inte lättare att Filip ännu är vaken och Petter är ute och pekar åt traktorn som är här och skottar... ibland blir det bara för mycket och just nu lutar det åt att ta båda barnen och stänga dörren till sovrummet och sova hela familjen... ja just det ja VI HAR INGEN DÖRR TILL SOVRUMMET... *hrm, litet utbrott*


FRUSTRATION!

Av Kisse - 8 februari 2010 11:56

Tänkte börja med måndagslistor jag med (som Nikita och fler där till...) En måndagslista är för att lyfta fram det positiva som är och komma ska ;)

  • SOLEN skiner och snön gnistrar, visst är vintern härligt den med iaf idag :)
  • Imorgon börja mamma- baby yogan!
  • På onsdag blir det troligen Drakborgen och baby-lekis
  • Snart ska Lukas döpas (20 feb)
  • Idag blir det promenad med VIBEn och båda barnen :)
  • Jag ÄLSKAR min kamera (Nikon D60) som hjälper ta underbara bilder på mina barn, föreviga denna härliga tid när dom är små!
  • Jag älskar min familj och de förgyller mitt liv!
Av Kisse - 7 februari 2010 21:53

Efter en "Filip har varit vaken en stor del av natten" natt var vi trötta och sega på förmiddagen men sedan vi lämnade huset kring halv ett tiden har det varit annat ;) Först ner till Moa och gratulera på 7 år dagen lämna presenkortet på drakborgen, nu kan syskonen M & M,  släpa med sig sin mor och far dit och ha riktigt skoj ett par timmar :) Mumsig tårta fick vi of course. Sedan vidare mot syster och kusinerna bus, skridskoåkning gofika och sedan herran på täppan på en GIGANTISK snöhög åkte vi trötta, hungriga men glada till syster där det nalkades hembakad PIZZA, super gott!!!


Och slutligen bandhero (jag suger på trummor!) fram till en skvätt kaffe för de stora och kvällsfika för de små, pyjamas påklädning och sedan åka hem. Filip somnade så klart i bilen, inget annat var väntat men bättre att stanna till läggning och åka hem då och det inte spelar något roll när att somna in bilen lite för tidigt och natten blir ett hel**te.


Super tack för en trevlig eftermiddag och kvällning.


Väl hemma fick Petter ta barnen och jag skottade av lilltaket utanför gamla pannrummet eftersom det var säkraste dörren att använda, Petter tog sedan och skottade av altantaket och den vägen är nu säker att använda igen.


Nu tanka Lukas med lite mat och sedan lutar det åt ett bad, jag fick nämligen en badbomb av syster och vad lämpar sig bättre en söndag kväll än ett varmt härligt bad?


Sova... det gör jag i graven ;)

Av Kisse - 6 februari 2010 19:57

 När min stora syster Maria döptes hade hon ROSA dopband på sin dopklänning, storebror Mikael BLÅTT, jag hade RÖTT och lillebror Niklas en annan BLÅ nyans än den Mikael hade... dopband som talade om vårat KÖN...


Och Jo jag måste ta och erkänna... jag är en genushycklare!


Ni vet jag PÅPEKAR att ROSA bara är en FÄRG (vilket jag stenhårt håller fast vid) MEN när det kommer till dopet ja då har ni mina pojkar där i BLÅTT, traditionellt BLÅA band, BLÅA rosor, BLÅ napp (eftersom jag måste matcha allt) och till och med filten... ja den går i vitt och BLÅTT... *gaah* Vilken hemskt människa jag är...en hycklare...


Min mamma är lite traditionell och tycker att rosa är en tjejfärg dock börjar hon sakta men säkert "lära" sig ;) Med två döttrar som pedagoger har hon kanske inte så mycket till val ;) Inom förskolan jobbar vi ju väldigt mycket kring just GENUS!


Alltså jag har gränser jag åxå för vad som är "pojkigt" och "flickigt", tyvärr är jag ju stöpt i den formen jag åxå... Men jag jobbar starkt emot det så gott som hela tiden och verkligen försöker tänka mig för och drar mig ju inte för att klä pojkarna i rosa kläder, rosa nappar, vi leker med dockor, hjälper till med hemmet etc.


Men när vi kommer till dopet då står hycklaren längst fram i kyrkan och visar mäkta stolt upp sina POJKAR i BLÅA band och rosor...



(Självklart handlar genus om så mycket mer än färger men det är oftast där folk hakar upp sig mest, ROSA och BLÅTT lixom.)



Av Kisse - 6 februari 2010 19:41

Ibland gäller det att var effektiv städat nedervåningen ,tvätt, duschat, städat övervåningen OCH fotograferat idag :)

  

Solen tittade fram och jag fick några riktigt fina bilder, men de får ni inte se riktigt än ;)


Däremot kan ni få se de vackra barnen

  

i matchande moloisar med älg print ;) Lukas har dessutom gangstar byxorna han fått av faster Cajsa. Cajsa kom även hit idag och hjälpte mig med fotograferingen OCH bjöd på middag potatis, fläskkorv och senapssås :)*tack så mycket*


Farmor och Ludde har varit hit på kaffe åxå och konstaterat att Lukas inte längre är bebis... stora killen har snart växt ur liggdelen på vagnen... fast han är ännu våran BEBIS, våran stora bebis :)


Fick ju fin fin städhjälp idag åxå, Filip sprang som en vilding fram och tillbaka och skurade i all världens fart, det har han inte fått från mamma ;)

  

Fick skura golven i dubbel bemärkelse då Filip glömde bort att han inte hade blöja och det blev en kisspöl att ta reda på åxå. Det är inte lätt att bli stor när man är liten ;) En baddare på att svabba golv är han iaf och golven fick en rejäl blötläggning, bör kanske tillägga att Filip bara får skura golven i hallen där det är klinkers ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards