Alla inlägg under januari 2007

Av Kisse - 18 januari 2007 19:16

Oj vad mycket man kan göra förrutom att plugga. Efter middagen hälsade vi på camilla och sedan åkte vi till Patrik och Annelie, blev kaffe på båda ställena. Men nu är vi hemma igen, magiska 16 grader inne så man blir ju pigg i alla fall!Nu är det läsa som gäller och försöka komma i säng i hyffsad tid. Imorse sov jag lite för länge och halva dagen blir förstörd för att jag inte hinner med mina rutiner inna jag åker. Sov dessutom jätte dåligt inatt då jag hade jätte ont i halsen och vaknade och blev tvungen att dricka vatten varje gång. snorig och tung i huvudet så blir väll sjuk lagomt till helgen känns det som. De flesta barnen är ju dunder snoriga så var väntat att jag skulle bli sjuk eftersom jag ännu inte är van alla baciller som finns på förskolan. Annars blir det skoteråkning i helgen vilket jag ser fram emot. Rolig dag på jobbet idag, på förmiddagen var vi ute och gjorde en jätte larv, stora stora bollar rullade vi i snön och satte sedan våra 13 småttingar på larven och knäppte kort, jätte gulligt!

Av Kisse - 17 januari 2007 21:54

Så då har man varit duktig och varit och tränat då :) Kul var det och hade mycket mer ork och kraft än förra gången jag gick på vattengympan, då kändes varje rörelse i ryggen och jag var väldigt orkeslös då. Nu kände jag att jag är på väg tillbaka!!! Nacken känns hyfsat idag, ska smörja med zon innan jag lägger mig eftersom det hjälpte när jag hade ont i går. Sitter och äter mumsig apelsin som kvällsfika nu.Dags att gå i säng nu och jag har ännu inte läst något idag, skäms på mig, kommer gå åt skogen den här gången åxå på tentan..*snyft* Hoppas på att kunna läsa imorgon på lunchen för att komma i kapp det jag missade att läsa idag. Svårt att komma i säng när Petter är ute och jobbar på gården tycker jag. Jag tog med hundarna in så vi ska gå och lägga oss och hoppas på att husse snart kommer in men han har kommit igång nu så blev inte så glad när jag bad honom avsluta det han håller på med och komma in och lägga sig med mig istället fast han vet att jag inte somnar innan han har kommit in och lagt sig så han skulle komma in lagomt tills det att jag fixat och donat klart och kommit i säng och som ni ser fastnade ju jag vid datan... men nu får det räcka för idag, arbetsdag imorgon!!!

Av Kisse - 17 januari 2007 18:23

Igår kväll hade vi främmande mest hela kvällen först kom mamma och pappa när vi satt och åt middag och strax efetr att dom åkt kom svärfar och hans fru och gratulerade till examen. Fick en jätte fin skål (bild kommer senare)Idag har vi haft främmande av svärmor och hennes karl. Fick fina blommor och bidrag till skidorna jag vill köpa, hoppas på att hinna in i helgen och köpa :)Är ju faktiskt snö nu så lika bra att passa på :)Dag tre på jobbet gick kanon bra, börjar komma in i rutinerna nu och allt bara flyter på. Jobbade 8-15.30 idag så inte så farligt tröt idag faktiskt. Sms:ade med Elin om vattengympan ikväål ochkom fram till att jag inte skulle åka eftersom varken Carro, Emelie eller Elin skulle iväg. Har inget nr till Elisabeth så tänkte inte så mycket på hennes men så ringde hon till mig istället så vi ska iväg på vattengympa om en timme. Så bra när man är flera för Elisabeth peppade mig så jag blev lite sugen på att åka, ska bli både kul och skönt att få göra något igen :)Ska sätta mig och läsa lite till tentan nu, imorgon ska jag hämta den andra boken på biblo och på fredag ska jag sluta efter lunch för att hinna läsa. Känner mig väldans oförberedd men när jag läser så känner jag ju igen allt, vet bara inte hur jag ska få det att fastna :(Näpp här har jag inte tid att sitta. Läs lite och sedan packa ner frukt och badkläderna.

Av Kisse - 16 januari 2007 16:57

Dag nummer två gick ännu bättre. Kommer jätte bra överens med personalen och barnen tyr sig nu lika gärna till mig tycker jag det verkar som. Tröstat en massa gråtande barn idag. Dom är ju så söta, tycker att det är jätte kul men saknar lite att man inte "gör" något. Man pratar med dom, gosar, lägger pussel, gör pärlhalsband, äter mest hela tiden :) varje dag har vi sång samlingen, det tycker jag är höjdpunkten just nu. När inskolningarna är klara (3 st.) så har vi 20 barn så antar att vi kommer att dela upp barnen i mindre grupper och jag ska få "egna" ansvarsbarn. Blir nog roligare då. Svängde in på biblo idag och lämnade tillbaka hundboken som skulle ha varit tillbaka i dec, slapp böter :)Och beställde boken till tentan å den kommer på torsdag. Ska troligen sluta efter lunch på fredag och åka hem och läsa till tentan istället.Petter har gjort middag, duktig han. Så nu ska vi äta och sedan måste jag läsa och fylla i almanackan hur schemat mitt ser ut. Var självklart vaken inatt när han kom hem så blev lite sovit inatt eftersom vi låg och surrade ett bra tag. Jobbat 8-16 idag så det känns i kroppen, har dessutom ont i nacken. Måste nog kolla upp ryggen och nacken en gång till hos sjukgymnasten ändå.

Av Kisse - 15 januari 2007 21:35

Gjorde mackor och stekte ett ägg till middag och tog sedan boken och gick upp och la mig i sängen, läste ca en timme sen ringde Carro, surrade ett tag och sedan skulle jag fortsätta läsa men aj vad mina ögon gjorde ont, blev tvungen att blunda och vips så hade jag sovit i 40 minuter. Mamma ringde och väckte mig, tog ett tag men sedan blev jag pigg. Har grejat och donat lite, vikt tvätt och plockat ur och i diskmaskinen, måste ju göra lite fint innan Petter kommer hem men städade ju igår så det får duga som det är nu.Måste gå ut och ge kaninerna mat och ta in hundarna, skulle ha bärt in ved men orkar inte, blir sängen nu igen...behöver ju inte elda imorgon innan jag far eftesom Petter komemr att var hemma så då kan han bära in ved och elda tills jag komemr hem :)Jobbigt att kliva upp på morgonen och elda tycker jag eftersom jag inte hinner känna att det blir varmt och när jag kommer hem är det ändå kallt inne, fast skulle jag inte elda innan jag far skulle det ju vara riktigt kallt inne när jag kommer hem.Ååh vad jag längtar efter Petter nu, bäst jag hämtar hundarna så jag kommer i säng då går ju tiden fortare, i alla fall om jag lyckas somna :)Får väll läsa annars då blir jag ju trött :)

Av Kisse - 15 januari 2007 15:48

Första dagen på jobbet..väldigt trött. Gott kanon bra idag. Lite svårt att komma ihåg alla namn men tycker att barnen tydde sig fort till mig så känns bra ändå. Blir nog ännu roligare när man sedan kommer in i allt.Är trött...jobbade 7.00- 14.30 men blev 15.00 inna jag kom däreifrån, chefen kom så vi satte oss och pratade lite. Kokar te nu och äter lite frukt, ska gå upp och lägga mig i sängen och plugga till tentan. Hoppas jag inte somnar men orkar inte sitta på en stol, kallt är det nere åxå. Hålelr på att elda så temperaturen stiger sakta men säkert. har bärt in för lite ved så det är redan slut, jag som trodde det skulle räcka tills imorgon...tur att Petter komemr hem redan inatt. Han skulle egentligen vara borta en vecka till med hade blivit något strul så när jag pratade med honom tidigare så hade dom packat ihop för att åka hem, så han kommer hem inatt. längtar så. Kommer bli svårt att kunna somna ikväll när man vet att han kommer komma hem under natten men får väll se till att lägga mig tidigt istället så jag sovit ett par timmar när han kommer. Brukar resultera att man ligger och pratar och kramas ett tag när han kommit hem.fick behålla strömmen igår i alla fall så fick en massa gjort under kvällen och kom i säng aldeles för sent, men var ändå pigg imorse när jag klev upp klockan halv sex. Tror inte det blir lika mycket gjort ikväll. Ska nog bara läsa och läsa, måste ju bära in ved lite senare åxå. Måste sätta mig och kolla hur mycket läsning det är, chefen sa att jag fick ta ledigt för att läsa om det blev för stressigt, men jag tycker jag får skylla mig lite själv som inte börjat tidigare åxå men får se hur det blir. funderar på att kanske sluta lite tidigare på fredag så jag får lite tid att läsa då.Nu är det sängen och läsa som gäller :(

Av Kisse - 14 januari 2007 19:59

måste bara berätta en sak till...var med om något skit läskigt när jag var ite och skottade nu ikväll...helt ensam..kolsvart ner efter vägen när jag gick och skottade undan knölarna som traktorn lämnat kvar och rätt som det var kändes det som om någon slog mig i huvudet och i ryggen...blev skit rädd..men visade sig att det var träden som kastade snöbollar på mig, jätte stora snöbollar!!!! Blåste ner stora stora klunpar som gjorde riktigt ont att få på sig...tänkte att det är farligt att vara ute och skotta själv, man kan ju bli ner slagen av snöbollskastande träd! Usch vad rädd jag blev i alla fall.Titta på bilden, var där nere i mörkret..man ser inte ens dit...usch...ibland är det inte så roligt att bo på landet och vara själv hemma...

Av Kisse - 14 januari 2007 19:30

Oj oj oj vad det snöar, massor av snö har det kommit. vaknade vid nio och tittade ut...kände mig först som ett barn innan jag insåg att jag troligen var insnöad och att jag skulle bli tvungen att skotta. Ut med hundarna och började skotta snö, till hundstugan , till kaninerna och bron. Skottade av snön från bilen (3 dm.)In, åt frukost och pratade i telefon med mamma. bestämde mig för att försöka ta mig ut i alla fall...det gick men det var kämpigt...3/4 av vägen gick bra sedan blev det stopp...plogbilen hade åkt på E4a och lämat en halv meter hög plogkant som var 2 meter bred...*suck* bara att skotta...svettig och blöt satte jag mig i bilen och körde mot sundsvall...gick 30 km/timmen...*suck* men lättade efter en sådär 2 mil och sedan gick det 60...Tvättade bilen, blev så fin så. Pappa hjälpte mig byta vindrutetorkare och fyllde på spolarvätska åt mig, tack snälla :)Åk på max innan jag for hem...hemska jag men var otroligt hungrig eftersom jag endast ätit en yoghurt till frukost och nu var långt efter lunch. Begav mig hemmåt men visade sig att när jag skulle svänga in på min infart hade ingen skottat åt mig så jag fick åka till svägerskan istället i väntan på att hennes man skulle komma och skotta åt mig, han hade kört fast med traktorn, därför det tog sådan tid..kom hem halv sex och spenderade en timme till ute med att skotta och bära in ved så jag klara mig tills på tisdag i alla fall.lamporna blinkar till emellan åt så får se om strömmen försvinenr elelr om vi klarar oss...tycker det är lite mysigt med strömavbrott men har massor att göra som inte går om strömmen går. Måste duscha, vilket jag nu eldar för att kunna göra. diskmaskinen är igång och tvättmaskinen ska jag gå och ladda nu. Måste börja packa åxå tills imorgon, hade dessutom hoppas på att komma i säng tidigt så jag hinner läsa lite ikväll. Känner verkligen av paniken att jag ännu inte börjat läsa till tentan som är på lördag...*aah*näpp här har jag inte tid att sitta. Lägger ut två bilder, en på den fina julbocken vi gjorde före jul som är täckt av snö, den står på lä sidan..titta på huset hur det ser ut, blåser jätte mycket här. Den andra bilden är på våra fina snöhögar som vi får mitt på gräsmattan...brukar stå kvar tills det nästan är sommar, vilket är mindre roligt då :( Tur att det finns snälla människor som hjälper mig med skottningen i alla fall!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards