Direktlänk till inlägg 25 maj 2008
Chokladkaféets kladdkaka
Buffé nr 5 2008, sid 33
Ingredienser
Portioner: 12 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr (stelnar tyvärr inte)
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
Hallonsås
250 g hallon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
5. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
8. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.
Tyvärr har fler med jag märkt att glasyren inte stelnar :( Får se om jag får till det...tillsatt lite florsocker... blev lite tjockare...men inte mycket. Jag tror felet är grädden ska nog vara ½ dl grädde...eller som Cajsa sa när jag ringde henne när det är grädde i stelnard den ju inte om inte grädden är vispad... förhoppningsvis blir den god ändå har ingen mer choklad så kan inte göra om den :(
nu ska jag göra hallonsåsen får s ehur det går med den jag har nämligen ingen stavmixer den har jag gett bort eftersomjag aldrig använder den... får ta vanliga mixern istället.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|