Alla inlägg den 25 april 2009

Av Kisse - 25 april 2009 23:12

Idag har vi varit ute så gott som hela dagen, kvart över nio gick vi ut och redan vid halv tio satt jag i t-shirt ute i sandlådan så varmt var det, Filips kläder har verkligen varierat under dagen. Lite små kallt i mellanåt i skuggan (inbillar jag mig) men efter en blick på termometern som visade 30 grader i solen åkte kläder av igen :)

 


Strax efter tio satte vi oss i bilen och åkte till Huddik, ville nämligen kolla in utförsäljningen på Illbattingar, 30 % på Molo kläder men hittade inget jag ville ha. Ett linne till mig själv blev det bara. En varm korv till lunch med A-K och Molly som sällskap och sedan lite strosande i butikerna. Filip fick en glass av en vandrande jätte råtta :) Hemskt stora ögon och öppen mun fick han ändå ur sig ett tack... han är väluppfostrad ;)


Köpte skor till Filip, ett par PAX i läder, inbillar mig att det inte blir lika äckligt varmt som "vanliga" springskor. Lätt att ta på och rimligt pris dessutom blev Filip tok glad.


Filip somnade på vägen hem och sov sedan vidare en stund i vagnen, Jenny och Lina kom på kort besök. Roligt att träffas, go trollet Lina var så glad och go :)


Eftermiddagen spenderades ute, Filip har varvat mellan att leka i sandlådan med att åka cykel. Två vurpor har fått mig att fundera på att ta fram hjälmen han åker nämligen fort som attan ner för backen... så roligt att se på när han leker. Filip har alltid varit duktig på att leka själv, han grejar och donar :)


 


Mammas solbrillor blev poppis idag, sina egna vill han däremot inte ha på sig, tok unge där.



Avslutade dagen med att bjuda ner farfar och Aina *tack för den fina dekoratione* på grillat, även Linn och Stefan kom och åt med oss. Allra allra sist hämtade Petter och Stefan in växa ängen och Filip har för första gågen invigt STOR sängen. Han somnade fort, verkligen över förväntan... några gånger har han gnällt till och sedan har jag hört hur han dunkar in huvudet i sängkanten, han är inte van att sova utan spjälskyddet *bortskämd* Lite orolig att han ska ramla ur sängen men jag hoppas det ska gå bra, mammas stora kille!



Petter, Stefan och Linn jobbar på nere, de river väggar och förhoppningsvis hinner de även påbörja uppbyggnaden av väggarna i badrummet ikväll. Petter jobbar ju bara på nätterna så det är tur att den här familjen sover bra ändå trots allt liv som blir. Vi har skrattat gott åt att även denna bebis (imagen alltså) lär sova bra i bygg oväsen :)

Av Kisse - 25 april 2009 09:01

Hände några roliga och mindre roliga saker igår...


Inne på coop ser Filip ett barn sittandes i en kundvagn klädd som en typisk pojke i bara mörkblått (säger inte för det att dte verkligen var en pojke) i alla fall rättar jag Filip när han säger vovve och pekar på barnet och säger nä det är ju ett barn men Filip fortsätter envisas med att kalla barnet för vovve, pappan tittar lite konstigt på Filip och säger till sitt barn titta en liten hrmm och skyndar sedan därifrån, Nöjd ioch glad gick jag vidare, pappan kunde inte avgöra om Filip var en pojke eller flicka, jag älskar verkligen den där Molo tröjan med älgarna och ROSA kantband ;)


Lite senare bland leksakerna (vi fördrev lite tid då vi väntade på pappa som var på bolaget) kommer det en pappa och en POJKE i 2½-3 års ålder och tittar på leksakerna, pojken hittar en ROSA båt om han säger "åh pappa båt, jag vill ha!" Ja vad roligt säger pappan men skyndar sig att tillägga men ROSA är för FLICKOR, ta en BLÅ, den är för POJKAR! Där var det färdig tittat på leksaker för våran del och vi gick fortdärifrån för att jag inte skulle skälla ut den stackars trångsynta pappan... och den stackars pojken fick nog en BLÅ båt som han inte ville ha eller blev utan.... vilka dumma föräldrar det finns!!!


Både jag och Petter tycker faktiskt det är helt okej med ROSA på en pojke och drar oss inte för att köpa och klä Filip i det, rätt ofta får vi försvara oss.. vilket är fruktansvärt tråkigt! Filip har två rosa nappar bland annat, dom har Filip valt själv efetrsom det är en katt på den ena, därav Filip favvo napp. Den har han börjat fråga och grina efter ibland, de är däremot ett beteende jag inte gillar, vilken napp som helst ska ju duga och inte bara den med katten, den med katten är dessutom den som oftast försvinner...



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards