Alla inlägg under augusti 2007

Av Kisse - 4 augusti 2007 19:39

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig idag, gav hundarna frukost och gick sedan på en kort promenad ner till Camilla. Fick jätte ont efter det så det var ingen bra idé, jag som kände mig så bra innan. Mamma ringde och frågade om jag ville skjussa dom på fest ikväll och komma och hjälpa henne med den obligatoriska påklädnaden, mamma kan aldrig bestämma sig för vad hon ska ha på sig. Hade dessutom hennes dansskor här eftersom jag lånade dom till bröllopet förra helgen.  Åkte och handlade en massa mat och åkte sedan till mamma och pappa och började laga mat, riktigt kul att laga mat i ett riktigt kök ju :) Gjorde tre rätter, 4 st små pajer med olika fyllning, pasta och köttfärssås och ris och köttgryta. Så nu har jag matlådor så jag klarar mig tills Petter kommer hem. Fick göra en paus i matlagningen för att skjussa mamma och pappa och sedan åkte jag tillbaka och gjorde klart.


Nu är jag hemma och ska krypa ner i soffan med en chipspåse och dipp, hyrde underbara älskade, hoppas den är bra. Har jätte ont i bäcken, blev ju inte bättre av att stå och laga mat i flera timmar men nu är det gjort och jag kan med gott samvete ligga på soffan resten av kvällen. Hundarna och räkna lådor kan jag göra imorgon innan Gustavs kalas.


Stege är fixad inför morgon dagen, får åka och hämta den när jag har broder till hjälp. Ska bli så skönt att få hjälp med det sista så det kanske blir klart nångång. Lite lister, köpa dörrar och koppla el så är det ju klart på övervåningen!

Av Kisse - 4 augusti 2007 10:43

Sov lika hårt inatt åxå, vaknde inte förrän halv sju och klev upp och kissade... annars brukar jag kliva upp en gång vid två och en gång vid fyra tiden och kissa åxå.. skönt att få sova men jobbigt att sova så otroligt hårt. Vaknade av sendrag i vaden *aj* Somnade om och sov till halv tio då bestämde jag mig för läsa lite och klev upp vid tio när Patrik kom och ville låna lite saker. Han hjälpte mig lösa problemet inför morgondagen då broder ska hjälpa mig tapetsera klart övervåningen. Nu måste jag få tag i en stege i lagom storlek.


Ätit frukost och bara tagit det lungt än så länge. Ska gå ut och ge hundarna lite frukost och sedan ta en promenad ner på byn, röra lite på mig innan jag har ont. Var inte så skönt som jag trott att sova med vetebältet på, kardborren rivs...måste ha mer än trosor på om man ska kunna sova med den på. Värmen var skön i alla fall :)


Sen ska jag åka och handla lite gott till ikväll, vet inte vad det blir men lutar åt dill chips och dill dipp, lite fusk med mjölk blir det då men ska nog gå bra, kanske hyra en film åxå. Näpp klä på mig först och främst sitter fortfarande i morgonrocken :)

Av Kisse - 3 augusti 2007 23:05

Hyffsad dag på jobbet idag, lite lugnare tempo idag, satt och pysslade på förmiddagen med några barn, klistrade silkespapper, lagomt pyssel när man har blandad ålder på barnen. De största klarade av att göra en "riktig" bild där man kunde se vad det var, de minsta klistrade i alla fall en massa :)


Smsade syster på vägen hem och hörde vad dom hade för planer för kvällen så blev dit bjuden på middag (kycklingsallad)och blev kvar där resten av kvällen. Har precis kommit hem nu. Skönt att slippa vara själv så här på en fredag, känner sig lätt mer ensam bara för att dte blir helg. En glad Axel mötte mig i dörren när jag kom dit, Gustav kom hem efter maten, han har ju varit på semester med mormor och morfar. Mamma och lillebror skjussade hem honom så träffade dom en stund åxå. Sedan började jag och syster förbereda för Gustavs kalas han ska ha imorgon. Började med att slå vad hur man lättast fångar mört, syster sa mask på kroken och jag sa mörtdeg (deg gjord på mjöl och vatten) det använde jag alltid när jag var liten eftersom jag inte gillar mask :) och eftersom jag är expert på mörtdeg så fick jag självklart mest mört!!! Tre stycken drog jag upp (tappade två tror jag det var), syster kastade bort ett drag (ha ha det var den stor fisken det... ) och Gustav fick en som han tappade i vattnet. Mörtarna var en förberedelse inför kalaset imorgon, mer säger jag inte, får se om syster skriver om det imorgon istället :)


Sedan gjorde vi en hinderbana på gräsmattan jag åt mest bär...smultron, hallon, svartvinbär och krusbär hann jag med :) Sedan var det dags för syster att lägga nästa barn, Axel hade då sovit nån timme, jag och Per satt på altanen jag med en kopp te och en smörgås. Sedan gick jag upp och satt och pratade med syster om en massa nyttigt, blir mycket förlossningsprat nu med de flesta jag känner.


Idag kom mitt vetebälte, det är jätte skönt, har haft på mig det så gott som hela eftermiddagen och kvällen och det känns jätte bra. Fint var det åxå, beige med ett hjärta och "favorit" broderat mitt på. Hållt mig hyffsat pigg hela kvällen, vilat i flera omgångar men hållt mig vaken. Har ju inte sovit de senaste tre eftermiddagarna vilket resulterat att jag sovit alldeles för hårt på nätterna :( Ska bli skönt att få sova ut imorgon, ska påta på lite nere med alla kartoner från ikea, kolla följesedeln att allt stämmer måste jag åxå göra. Sedan ska hundarna få sig lite uppmärksamhet åxå. Men ska allra mest bara ta det lungt en dag, tror min kropp behöver det.


Av Kisse - 2 augusti 2007 17:46

Påfrestande dag på jobbet idag, tänker inte gå in på detaljer då det handlar om barnen men det tar musten ur mig. Längtar verkligen tills höstterminen börjar och jag och Linda får våran barn grupp. När jag åter igen börjar på mina vanliga tider och det blir lite bättre ordning och struktur. Fick lite tid till att fixa på avdelningen idag, eller fick och fick jag använde bland annat min rast till att sitta och klippa... men men hade inget bättre för mig i alla fall. Längtar tills jag går på min ledighet, endast 34 arbetsdagar kvar nu, nedräkningen har börjat!!! Ska planera lite inför hösten idag och börja packa ner materialet jag ska ta med på jobbet.


Körde ihop sig lite på jobbet idag åxå då Cajsa ( i köket) blev akut sjuk och fick åka hem och en ur personalen fick kliva in i köket, fel mat kom till förskolan och jag åt av pajen (efterrätt) som det sedan visade sig vara mjölk i :( Fick veta det då dom ringde från stället vi får maten från, att våran mat hamnat på ett annat ställe... vi fick kolsoppa, vilket barnen ( och personalen) inte uppskattade och ett äldre boende fick våran potatis och korvsoppa, kan gissa att dom blev besvikna :( min paj hamnade ju hos gamlingarna och därför trodde vi att jag kunde äta pajen (så funkar det annars)och jag åt... men stoppade i mig några tabletter när jag fick veta så det gick bra ändå...blev varmkorv till mellis.


Sov ju ingen middag igår men kom inte heller i säng tidigt så imorse var jag helt slut, sov jätte hårt inatt och var "bara" upp och kissade en gång. Så tänkte åter igen försöka komma i säng lite tidigare ikväll, har dessutom lite sovmorgon imorgon då jag inte börjar förrän halv tio. Jag och mina arbetskamrater har bjudit varandra på en timme imorgon eftersom vi har hyffsat lite barn :)


Efter jobbet idag åkte jag till Carro och Erik och hälsade på. Satt och pratade med Carro om förlossningen, ser faktiskt fram emot att få vara med om en sådan upplevelse även om det inte lät allt för trevligt... men man får ju en belöning så det är ju värt det. Längtar otroligt mycket efter att få snosa på min egen bebis men var ju mysigt att få låna och mysa med en annan en liten stund :) Hon var så liten och söt! Hade tyvärr inte med mig kameran eftersom jag åkte direkt efter jobbet. Våran bebis har varit "vaken" så gott som hela dagen, sparkar jätte mycket nu även när jag rör på mig. Längtar tills på tisdag när jag ska till barnmorskan igen.


Nu blir det en kort vila på soffan innan jag sätter igång med kvällens sysslor, måste ut och tvätta Mackens sår åxå har inte gjort det ännu. Bära in lite ved och elda lite åxå.

Av Kisse - 1 augusti 2007 20:31

Äntligen hittat en låt jag hörde på radion för ett tag sedan men inte kom ihåg hur den gick bara att jag tänkte den låten vill jag ha... nu har jag hitta den..."Det var en gång fågel" heter den med Laser inc... blir så party sugen när jag hör sån musik :)..stackars fågel bara...slutar ju med att den blir skjuten i magen :(


Jag har kommit fram till att det blev helt fel köp av täcke till våran bebis i alla fall. Helt fel storlek så nu har jag inget påslakanset som passar till den :( Hade ju tänkt sy ett eget men känns just nu som jag åker på att köpa ett nytt täcke även :( Nämligen bara jysk som har påslakanset som passar till detta täcke och det känns lite tråkigt tycker jag även om dom åxå är gulliga. Täcket jag köpte är dessutom väldigt litet, passar ju bra i början med kommer nog växa ur det ganska så fort så blir nog ett ikea täcke ändå, har lurat lite på hur jag ska göra med det eftersom det rekomenderas från 12 månader men priset är ju kanon bra och jag tror inte det är någon fara att använda det täcket före 12 månaders ålder heller.


Näpp nu är det snart tid att krypa ner i sängen, snart är det helg!!! Skönt att vara ledig men känns som det blir den tråkig helg bara, får se om store bror kommer ner och hjälper mig tapetsera klart övervåningen :)På söndag är det kalas för Gustav som fyller 6 år, mosters lilla pojke är stor :(

Av Kisse - 1 augusti 2007 19:39

Lägger upp bilden på lilla Maja som ligger ute på webbisar, familjen har nu kommit hem men låter dom vila upp sig lite innan jag åker och hälsar på :)


Jag jobbade ju stängning idag men hade tur då alla barn gått hem en timme innan stängning :) Handlade och åkte hem och värmde pan pizza så nu har jag ont i magen :( Men orkade verkligen inte göra mat idag. Legat på soffan och sett klart vilddjuren, bestämde mig för att inte somna, se om det går lättare att somna till kvällen då.


Camilla var här när jag kom hem från jobbet och klippte gräsmattan som växt som ogräs nu igen så nu är det snyggt här hemma igen. Passade på att fylla på mat och vatten och flytta kaninburen på en gång när jag kom hem och tvättade Mackens sår så har dags sysslorna klara *skönt*. Laddade en ny maskin tvätt och vek ner alla torra bebiskläder i tvättkorgen. Torkar fort dom där små kläderna :) Nu ska jag ta och göra ett litet ryck sedan blir det tidigt i säng ikväll.

Av Kisse - 1 augusti 2007 13:20

Sitter på jobbet och har rast. Ryggen är mycket bättre idag men foglossningen gör sig konstant påmind :(


Ska äta en frukt och sedan lägga mig på soffan, äckligt varmt är det idag :( Trött och slut redan nu och 4½ timme kvar innan jag får åka hem...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards