Alla inlägg under maj 2011

Av Kisse - 10 maj 2011 21:17

Både bloggen och familjen har blivit lite missunnade så här i stegräknandet ;) Jag har helt enkelt prioriterat att få steg men vilket kick det gett mig, otroligt härligt mycke energi, dessutom har jag jobbat heltid både igår och idag och imorgon har jag några extra timmar utöver min halv tid.


Idag blev det tyvärr ingen lång promenad men imorgon är det nya tag. Idag blev det istället cykeltur med Lukas så har iaf kommit upp över 20 000 steg idag *tjoho* Lukas tyckte det var jätte roligt att åka cykel och jag konstaterade att han inte längre kunde ha sin cykelhjälm så den ska Elise få låna istället så ska vi få låna den Cajsa har som är för stor för Elise men tillvidare kan Lukas låna Filips hjälm den passade.


Nu lite grönsaker och dipp och sedan försöka sova ikapp lite förlorad sömn, vet aldrig hur natten blir heller då Filip varit dålig idag  (kräktes imorse) och somnade tidigt utan kvällsfika :(


Lite bilder på glad fisen som numera ÄLSKAR att vara ute!!!

 

  Gunga är härligt. Lukas pratar mer och mer begripande saker, (Lukas pratar jämt men nånsensspråk och) GUNGA har han kunnat nu ett tag och idag sa han även LUDDE klockrent ;)

Av Kisse - 9 maj 2011 22:20

Oj oj oj vad ska man säga, imorgon är jag nog stel och har träningvärk ;)  Över 25 000 steg idag och denna vecka ska jag tjura och använda stegräknaren från morgon till kväll men nu lära den ticka sakta på vägen upp till sängen ;)


Jobbat en hel dag och promenerade på rasten för att komma upp i stegen så nu tänker jag försöka hålla 20 000 steg resten av veckan så får vi se hur det går :)

Av Kisse - 8 maj 2011 22:03

LÖRDAG


Lördagen åkte vi till svärmor och Ludde som var i Boan

  Favorit stället är ju såklart VATTENPUMPEN :)

  En massa ätande såklart. Köpte Bragos bondgårdskex som uppskattades av barnen :)

  Eldade en massa ris


  Och poade på efter egen förmåga :)

  Tog en premiärtur med båten, hela familjen.

  Grillade sedan korv som vi fått att testa genom att vara med i SMARTSON, en korv som får helt klart godkänt av barnen, vi vuxna föredrar lite kryddigare korvar.

  Filip grillade sin korv på pinne.


SÖNDAG


Söndagen spenderade på på badhuset i Matfors. Lukas grinade de första 40-45 minuterna men sedan tyckte han det var roligt och skönt, Filip älskar att bada och är som ett vilddjur i vattnet. Det är helt klart värt resan att åka till matfors där det är varmt i vattnet, lite folk och billig korv :) Tog en lång väg hem då barnen somnade, svängde in i Bergsjö och köpte hem pizza som jag blev tok sjuk på, trodde jag skulle måsta ställa in dagen promenad med Zanna men laddade fickorna med papper istället    och gav mig iväg.


Hurtbullar vi börjar bli som traskade 1 ½ timme idag, i rask takt så svängen gav nästan 12 000 steg. Tur det för jag fick ju inte så mycket steg av allt åkande i bilen men badningen ger en så där 5 000 steg så dagens skörd ger iaf.


19 021 steg, *tjoho*


Rekord för mig!!!


Veckans skörd blir med andra ord 86 054 steg. Stegräknaren är ju lite si och så och räknar lite olika beroende på vart den placeras och vilka kläder man har på sig men resultatet ska absolut slås nästa vecka ;) Dessutom ska jag försöka bli bättre på att ta på mig den medans jag är hemma, igenltigen får man tex. mer steg om man skriver aktivitet om man tex. dammsugit i 20 minuter än att ha stegräknaren på med den bryr jag mig inte om. Men som idag då mer än 2 timmar gick åt till bad så använde jag mig av stegomvandlar tabellen för att få steg för den aktiviteten.


Nu blir det dusch och sedan sova jobbar heltid imorgon :)

Av Kisse - 8 maj 2011 18:23

    Älskar att fotografera fina Elise i deras underbara vagn.

Av Kisse - 7 maj 2011 23:34

För trött för att uppdatera dagen men skriver in dagens steg iaf


10721 steg.

Av Kisse - 7 maj 2011 12:38

Jag är så glad att ica plockat fram ett eget sortiment av laktosfria varor.

 

BILLIGARE!!!


Hittils har jag bara provat mjölken (som är ca 5 kr billigare än valio med andra ord endast 15:-/liter) och den får helt klart godkänt men grädden och creme fraichen är inhandlade och ska provas de också inom snar framtid.

  

Tummen UPP för ICA

Av Kisse - 6 maj 2011 23:48

På betydligt bättre humör nu sedan Linn varit här och sällskapat med oss ett par timmar :)


Stegräknaren har knapprat in 2095 steg till sedan nollningen och sist jag tittade innan nollningen som jag inte riktigt vet när den skedde hade jag strax över 7000 steg, så höftar till då och säger 9095 efter som jag inte på något sätt tänker lägga till extra även om jag med all säkerhet gått betydligt mer idag... jag använder dessutom inte stegräknaren slaviskt, nu har jag tagit av mig den fast jag med all säkerhet får ihop ett par hundra steg till innan jag hamnar i säng men nu ligegr den fint på lampan och väntar på morgondagen!


Nu är jag ledig ;)


Jag och barnen var ute på eftermiddagen, tog som sagt en promenad och Filip fick hoppa lite vattenpölar och sedan var de nästan omöjliga att få in när det var dags att fixa med middag. Stannade kvar och jobbade två timmar extra idag så kom hem senare än planerat så blev inte så mycket tid med barnen idag heller, tur att vi är lediga hela helgen!!!


  Regnade när vi begav oss, avskyr regnskyddet till vagen, det är stort och otympligt :( Blir lite extra tyngd på promenaden kan jag ju säga med båda barnen i vagnen.


  Filip i fina regnhatten från polarn o pyret, öronlapparna är fleecefodrade vilket är perfekt nu denna årstid då jag annars skulle trycka på honom en mössa under också ;)


   

Lukas lekte lite i lekstugan när i kom hem igen och visade mig alla hundar ;)


 

Av Kisse - 6 maj 2011 18:36

Jobbat en hel dag, tog promenad på lunchen tillsammans med syster, promenad med båda barnen i vagnen när jag kom hem och har sedan lyckats nolla stegräkaren... FAN!!!


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards