Alla inlägg den 21 januari 2009

Av Kisse - 21 januari 2009 20:41

Filip var svår somnad ikväll trots att han varit trött och så gnällig hela kvällen, vi har suttit på köksgolvet och byggt med klossar. Det börjar han bli riktigt bra på, bygga torn (alldeles själv har han byggt tornet), även plocklådan (julklappen från faster Cajsa) togs fram de runda och kvadraterna hittar han rätt på men de andra två är svårare.


Skulle tro att han var lite övertrött, varit en intensiv dag idag. Själv känner jag mig dödtrött och är inte alls sugen att ta tag i några hushållssysslor. En kopp te nu och sedan får jag se om det blir duscha och sova för min del eller om jag hittar ett uns med energi någonstans.

Av Kisse - 21 januari 2009 17:28

Gick ut efter förra inlägget, gick och hämtade posten som var sen som vanligt men vi stannade och surrade med fredrik och barnen under tiden som var ute och skottade snö. Skottat snö har Petter gjort så gott som hela dagen, traktorn har inte gått som den som den ska och många vrål har hörts... men till slut fick han till den och snart är hela gården skottad på riktigt (för första gången denna vinter) annars har det mest bara blivit undan skottat det värsta så vi tagit oss hem och iväg. 


Filip ville så klart åka med pappa i traktorn, mycket roligare än att tulta runt efter mamma som går med spaden... (konstig fördelning) sedan ville han så klart inte kliva ur och lösningen blev hämta hörselkåporna och snöre, knöt fast Filip i traktorn och sedan har dom brummat fram och tillbaka på gården... själv gick jag in och lagade middag.


Vi har konstaterat att vi ska bege oss på jakt efter en ruggigt billig och gammal bilstol och sätta in i traktorn.... Filip kommer ju med tiden spendera mer och mer tid där skulel jag tro... :)


Lite bilder... ja ni ser ju själva hur det slutade ;)

Av Kisse - 21 januari 2009 13:31

Jaha dagen framskrider och jag har ingen vidare ork till något just nu håller på att göra en mega sats med ratouille *mmm* gott, perfekt att ha i frysen och ta upp när man vill ha något extra gott till tråkiga vardags maten.


Dags att väcka Filip. Är tok arg på Sasette (ena katten) som börjat med en massa dumheter bland annat hoppar hon upp i vagnen när Filip sover, driver mig verkligen till vansinne och Sylvester (andra katten) klöser på slutstolpen på spaljen till trappen vilket drivit Petter nästan till bristningsgränsen och hotat katten med döden om han inte slutar. Näpp väcka Filip var det. Tror vi passar på att gå ut en sväng, solen skiner, plus grader och massa ny snö vore ju dumt om vi stannar inne.

Av Kisse - 21 januari 2009 12:18

Äntligen har Filip sovit en hel natt igen vaknade visserligen klockan sex men var då på tok för trött för att orka kliva upp (Filip alltså) då så gav honom en flaska välling och slumrade vidare till sju. Upp och äta frukost och bege oss till fsk. för tredje inskolningsdagen. Som gick lika galant som de andra. Filip trivs som fisken i vattnet :) Lilla handfatet är en av favoriterna eller pallen till det stora handfatet är ju roligt de åxå, tvätta händer och håret är skojigt :) Följer glatt med fröknarna och bryr sig inte alls i oss. Idag har han varit och bakat med deg med en fröken medans vi föräldrar fick lite information.


Man kan ju inte bli annat än stolt över den underbara lilla killen, han är så självsäker (brås på sin far) och kavat. Vi får så mycket beröm över vad duktig han är både motorisk och verbalt. Han gör sig verkligen förstådd trots att det inte är så många ord som kommer men det kommer ju fler och fler för varje dag tycker jag. Motoriskt är han ju jätte duktig, snurrar och "hoppar" (böjer på knäna och får till ett skutt trots att fötterna knappt släpper golvet) åker rutchkana och klättrar själv i den gunga som dom har där på avdelningen, stolt är nog bara förnamnet. Han är ju så otroligt duktig för att vara 1 år och 4 månader!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards