Alla inlägg under januari 2009

Av Kisse - 6 januari 2009 21:37

Inte gjort många knop idag mest papperjobb för min del. Fick lite främmande av A-K och Tim som kom på fyrhjuling precis till mellis. Efter middagen tog vi en sväng till återvinningsstationen och sedan på macken och hämtade vårat paket från bokklubben med värvningpresenten då vi värva syster före jul.


Filip blev hemskt nöjd! Lääänge lekte vi med dom, byggde torn och rev, skrattade så han nästan låg på golvet ;)


Blir inget jobb för mig imorgon, känns fel lixom. Kan förstå dom som blir smittade på jobbet att dom jobbar eftersom smittan redan finns där men att komma med smittan vill jag inte. Skulle inte kännas bra om någon skulle få det efter mig så jag har helt enkelt sjukanmält mig och stannar hemma med mina röda ögon.


Filip blir hemma med mig även fast mormor gärna ville låna honom men jag har gärna kvar barnvakten tills då jag verkligen behöver den (fast mamma ställer ju alltid upp bara hon inte har något inbokat redan). Tror faktiskt Filip ska få sova där till veckan så jag och Petter får sova ut tillsammans, vi behöver noga båda få sovmorgon en dag och sova en hel natt ostört för vi sover ju bäst tillsammans :)


Jag brukar ju dessutom typ alltid ha oturen att få kliva upp med hunden när Filip sover hos mormor och nu var det ett tag sedan han hade anfall så det kommer väll snart ett.. på tal om hunden så ska han få gå ut och kissa kväll nu. Själv tänkte jag krypa till kojs jag åxå, Filip somnade relativt fort så hoppas hoppas verkligen på en bra natt.

Av Kisse - 6 januari 2009 13:17

Nu i rea tider måste man passa på lite och shoppa ;) ganska lugnt med shopping just nu men har beställt ett par tofflor till Filip från Tinyzone, sånna vi vann i en blogg tävling förra året (med riddarmotiv) dom använder vi väldigt flitigt eftersom våra golv är så halkiga, varma men halkiga och då passar dom perfekt!


Blev ett par blå med ankor, så gulliga i en stl större än de vi har nu, tänkte de blir perfekt till fsk. start. Men det går jätte bra att använda även när de är lite för stora för dom sitter så bra på foten.


Super bra pris åxå då det är 50 % på dom och sedan ytterligare 40% om man uppger koden "REA". priset blev då 78:- med frakt och allt (ord. pris 199:-+ frakt)


Minidani Baby&Child hittar du här!

Av Kisse - 6 januari 2009 10:20

Filip somnade ju lätt igår och som jag skrev finns det då två alternativ... Filip sover typ hela natten eller vaknar efter 1 ½ timme...han gjorde det senare... vaknade precis när jag hade kommit till ro och somnat in... då när man är som allra allra tröttast och har precis noll i tålamod... försökte få honom att somna om i sin säng men icke gav till slut upp och tog med honom till min säng, blir arg på mig själv som ger vika men jag ORKAR inte efter massor av snurrande somnade han till slut om och sov i alla fall till kvart över sju så en hyffsad natt ändå.


Nu till det värsta, jag har nog åkt på ögoninflammation, svider som fan i ögonen och dom är röda... *suckar djupt*. Läkaren sa att det troligen inte var någon fara att Filip skulle smitta andra med ögoninflammation eftersom det var en infektion Filip hade men rådde oss ändå att vara noga med hygien och undvika alltför närgången kontakt barn i mellan. Kanske inte så konstigt om jag fått lite av skiten eftersom det är jag som tvättar sonen (själv klart gör Petter det åxå) Filip ögon ser ju bra ut nu så inte vet jag varför mitt komemr nu... idag är sista dagen på penicilinkuren och salvan för hans det *skönt*.


Jag som ska jobba imorgon, inte bestämt mig än hur jag ska göra med det, avvaktar lite till och ser hur det utvecklar sig. Hoppas i alla fall innerligt att jag inte gett lilla Lina något av skiten men med bebisar är man ju extra noga med att tvätta händera (i alla fall jag) så borde inte vara någon fara *håller tummarna hårt*.

Av Kisse - 6 januari 2009 09:39

4 av mina favoritprogram på TV

* Förlossningskliniken

* Riskfyllda förlossningar (heter det så?)

* -

* -

Ser ju praktiskt taget ALDRIG på tv  så svårt att ha några favvo men slår jag på tv:n så fastnar jag på tv4 fakta. Onsdagar är oftast (var fjärde vecka ungefär...) den kväll jag ser på tv kanske just för att då går ovanstående program.



4 saker jag gjorde igår

* Besökte DRAKBORGEN

* Snoozade BEBIS

* Tog BILEN för att hämta posten...

* Tvättade




4 saker som jag ser fram emot

* SYSKON till Filip

* att börja JOBBA efter föräldraledigheten

* få SOVA lite bättre (går kanske inte riktigt ihop den önskan om syskon till Filip ;))

* Fredag då MAKEN kommer hem igen



4 av mina favoritrestauranger

* MAX

* Stockviks pizzeria

* ?

* ?

Ha ha äter vi ute blir det pizza eller hamburgare...ibland för Petters skull blir det nån kina.



4 saker på min önskelista

* syskon till Filip

* ett jobb där jag trivs (och en förskoleplats till Filip på en bra fsk)

* ett friskt och lyckligt liv för mig och min familj

* Bli klar med renoveringen av huset




4 personer jag utmanar:

* Poyan

* A-K

* Kusin Jennica

* Cissi


Men sen får ju gärna den som vill anta utmaningen göra det!

Av Kisse - 5 januari 2009 21:29

Blev ändrade planer då syster hörde av sig och skulle åka med sina pojkar till drakborgen, själv klart var vi åxå sugna på att åka dit och busa med kusinerna. Skyndade i Filip lunch och sedan hann han sova middag på altanen i 1 ½ timme innan jag satte in honom i bilen där han sov ytterligare 30 minuter innan han vaknade av sig själv inne i stan, precis lagomt :) Tyvärr hade jag och syster missuppfattat varandra och jag och Filip fick roa oss själva i 45 minuter :)


Gullig tjej i kassan... hon tyckte Filip såg såå liten ut att han fick gå in gratis trots att jag helt ärligt talade om hur gammal han är :)


MEN sen blev det bus i massor. Gustav är så snäll med sin lilla kusin. Fick åka bil med honom och hjälper honom med det mesta, lillebror var han åxå snäll med :) Avslutade med att fika sedan åkte jag och Filip hemmåt för att snooza BEBIS :)


Jenny kom och hälsade på med sin underbart söta lilla Lina. Tog fram kameran men ändå blev inge kort knäppta men bilder finns ju på underverket på Jennys hundsida, länk här brevid. Filip var väldigt fachinerad av att hon hade en egen napp :) Dock var han nog mest avundsjuk på henne, jobbigt att dela med sig av mamma.


Gjorde sen middag, panerad fisk och stekt potatis, Filip reagerade på något och blev tok röd och varm kring munnen?????? Slängde på oss kläder och åkte och hämtade posten och lämnade tillbaka Linns singstar *snyft*. Tack för lånet än en gång Linn, jätte roligt, kom snart upp igen så vi kan skråla lite ihop ;)


Hem och stoppade sonen i badkaret och snabb läste lite i vecko revyn som envisas komma fast jag sagt upp den???


Filip somnade snabbt och lätt... kan betyda två saker...helt slut eller så vaknar han snart hysterisk... själv är jag helt slut så det blir sängen NU!

Av Kisse - 5 januari 2009 09:43

Natten har varit hyffsad, Filip somnade till slut (så klart) men Petter fick komma och ta över, tydligen helt omöjligt att somna med mamma nu..*hmm* ännu mer spännande vecka... fast enligt Petter sov Filip när han tog över... han vaknade ett par gånger men somnade om själv men vid ett vaknade han och tjurade på men med en ännu tjurigare mamma (undrar vart han fått tjurigheten från??) så fick jag honom att till slut somna om i sin egen säng och sov till kvart över sex *jippi* välling och lite mys och sedan klev vi upp nu jäklar ska det in rutiner igen!


Petter åkte vid kvart i fem imorse så dom är nu framme i fiskarheden. Får se när han komemr hem men troligen fredag. Nu är det dags att mamman i huset får på sig lite kläder så hunden får komma ut, inte för att han gör sig någon brotska..ligger på rygg och blir kliad på magen av lill husse :)


Tvätta står som dagens syssla och sedan kommer A-K och Tim till mellis och efter det ska vi gå ut och leka.

Av Kisse - 4 januari 2009 20:35

Blev en sväng till Birsta idag med A-K och Tim. Handlade inget annat än mat eftersom kassan inte tillåter det just nu :) Filip fick sig i alla fall små lekstunder och fick se något annat än hemmets väggar. Alldeles för kallt för att vara ute idag då det var -14 grader.


Petter gjorde middag tills vi kom hem så Peter kom upp och åt han åxå sedan sjöng jag och A-K lite singstar :)


Tände ljuslyktorna som Laban gjort, blev jätte fint :)


Näpp dags att gå tillbaka till Filips rum, han vägrar somna ikväll åxå :(

Av Kisse - 3 januari 2009 21:34

Tänkt att jag har en sån tjurig unge...vägrar sova idag åxå... han har ännu inte somnat. Sov middag en timme idag sedan väckte jag honom, somnade i bilen när vi skjussade hem Niklas och Cissi men sov typ 10 minuter... tur att Petter ännu är hemma så han kunde ta över. Jag har haft huvudvärk hela dagen, snorig och känner mig allmänt trött och hängig så tålamodet är inte precis på topp. Jag behöver sova, bara Filip har somnat ska jag och Petter äta lite nachos sedan blir det sängen och försöka få lite sömn.


Jag, Niklas och Cissi har i alla fall skrålat lite på singstar idag :) Tills min hals inte längre ville vara med... haft främmande nästan hela dagen åxå... Lena, Fredrik och barnen kom förbi hade med sig islyktor som Laban gjort, jätte fina ska tända dom imorgon orkar faktiskt inte idag. Svärmor och Ludde tttade åxå in och sedan A-K och Peter.


Hoppas jag är piggare imorgon. Petter åker och jobbar på måndag morgon så då blir jag själv i fem dagar. Till veckan ska jag även jobba en dag och Filip ska vara hos mormor, kanske sova över t.om beroende på hur sovningen funkar...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards