Alla inlägg under januari 2009

Av Kisse - 14 januari 2009 10:40

Trots feber orkar man så klart med BUS :)

 

Mamma och pappa kunde ju nämligen inte låta bli att öppna påsen med "skräp" som var med till dammsugaren men sedan tejpade vi igen luckan *ha ha vilket skämt skulle det bli inbrottssäkert för en herr Filip... NÄPP!

Av Kisse - 14 januari 2009 09:48

Inte lika bra natt inatt men kanske inte så konstigt heller så Filip hux flux fått feber. Blir lite trött på att vi bara hinner bli friska så blir vi sjuka nu igen...och då har vi inte ens börjat på fsk än... ingen hög feber men tillräckligt för att han ska bli lite små gnällig.


Jag fick lite sovmorgon, till åtta, då kom Nisse för att hämta Petter och nu har dom åkt för att jaga lite. Jag och Filip har dammsugit och sköter lite hushållssysslor under tiden. Förhoppningsvis blir det att greja lite i köket idag åxå, skulle ha varit iväg för att inhandla lite byggmaterial och färg då jag ger upp jakten på golvsockeln (saknas en liten bit), den är beställningsvara så vi får betala 495:- i frakt för en sak som kostar 140:- vilket vi så klart vägrar. De sista sakerna som saknas till köket kommer därför beställas samtidigt som badrumsmöblerna ska inhandlas när badrummet är klart.


Ikea skulle skicka en ny front till våran diskmaskinen tydligen hade dom förstärkt färgen på dom på något sätt så att färgen inte ska flagna igen.... återstår att se när den kommer, ikea är ju inte direkt snabba. Ett år tjaffsade vi ju med fästena till fronten som saknades när vi köpte diskmaskinen. Sen börjar den flagna efter två månader på plats..*grr*


Näpp göra ett ryck innan det är dags att röra ihop något till lunch. Gjorde blodpudding igår till Petter och Filip, *jag vägrar äta sån äckel mat*, men Filip gillade det inte heller. Inte heller tårtan hos Max när vi var ner och firande han på 9 års dagen igår... näpp min nyttiga son gillar BANANER, han ratar det mesta som är sött faktiskt.

Av Kisse - 13 januari 2009 07:36

Filip har SOVIT, hela natten!!! En gång gnydde han till igår men somnade om själv och har sedan sovit precis hela natten... jag och Petter har dock vaknat flera gånger om och undrat, förundrats över att han sover MEN vi vaknar fortfarande så där smått panikslagna...Varför har han inte vakna ? Lever han?


Kommer den oron släppa någon gång? Att något hemskt kan hända ens barn? Vi har ju en granne som förlorat ett barn i plätsligspädbarndöd så vi har ju uppleft det på relativt nära håll och varit på ett litet barns begravning och jag kan ju säga att det är det värsta jag någonsin varit med om, gör ont i hjärtat bara jag tänker på det.


Flera gånger har både jag och Petter varit livrädda för att gå och titta till Filip då han sovit hela natten, flera gånger har jag tvingat upp Petter då jag själv inte vågat, när Filip var mindre (koliktiden) slet Petter upp Filip en natt då han sovit, då han var så utpumpad att han verkligen sov djupt och inte reagerade då Petter petade på honom. Många gånger har vi verkligen varit skit rädd att nu är det kört... älskade unge vad vi älskar dig så hjärtat nästan går sönder. Så otroligt skönt att äntligen en hel natt på evigheter har vi fått SOVA!!!!


Kan tillägga att vi "börjat om" med sovrutiner, Filips säng har flyttat in i våran sovrum och vi håller på att bygga upp tryggheten Filip tidigare haft i sin säng, förr var han alltid nöjd att få sova i sin säng men på senare tid har han bara varit nöjd att sova i mamma och pappas säng men där kan han inte riktigt slappna av utan vill helst leka osh busa dessutom kliver han ur vårna säng själv. Om ett par veckor testar vi att flytta tillbaka sängen till hans rum och sen hoppas vi att sovningen ska bli bättre när han börjar på fsk och säkert kommer vara mycket tröttare på kvällarna än nu när vi bara är hemma.



Av Kisse - 12 januari 2009 20:39

Idag har det varit främmandets dag :) Först kom Cajsa sedan Pierre, visserligen hade Petter ringt honom och bett om lite hjälp.


På eftermiddagen fick vi främmande av Carro och flickorna, dom stannade även på middag, trevligt värre!


Sen allra sist kom mormor och morfar på kort visit. Min pappa är ju så snäll att han fixar sand åt oss. Filip blev lite uppspelt och hade svårt att varva ner men somnade till slut utan gråt *jippi*


Nu ska jag ta och stryka lite gardiner imorgon ska jag nämligen plocka ner alla julgardiner och städa bort det sista av julen. Och som de flesta kanske vet vid det här laget HATAR jag att stryka...



Av Kisse - 12 januari 2009 12:13

*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*



Jag har fått den här fina Awarden av Lena & min mamma, för att dom tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg!


Reglerna för Awarden är enkla.

Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.

I min tur delar jag den vidare till alla Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!

Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!



Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

  • Min syster Maria som är en av mina stora förebilder både som mamma och fsk. lärare
  • Nikita en otroligt duktig ung mamma som varvar sin tid med att ta hand om sin son (som är lika gammal som min) renoverar huset samtidigt som hon även jobbar. Dessutom delar vi intresset av barnkläder...min plånbok har fått många smällar av att läsa hennes blogg ;)
  • Sen finns det så många fler som förtjänar den men just nu får dom ta åt sig äran själv, de som anser sig förtjäna den ;)
Av Kisse - 12 januari 2009 12:02

Själv klart så är den sak vi behöver från ikea slut, en golvsockel för 140:- fruktansvärt irriterande, inte har vi någon lust att betala 495:- för frakten och beställa på online butiken heller... *fan* då blev inte köket klart nu heller :(


Ja ja vi fortsätter väll i alla fall att sätta list där vi kan. Nu är det bestämt att Filip börjar inskolas på fsk den 19 januari, Petter får dock åka dit första dagen själv för jag jobbar. Även bestämt att jag jobbar halv dag den 22 men då får mormor hjälpa oss med barnpassning för den dagen åker Petter till Finland för att jobba.


Isbana ute och det blåser så det knakar i huset en bra dag att vara inne och dona på lite med andra ord. Vi är lite sega idag då natten inte varit någon "Filip sov hyffsat" utan mer en "Filip sov knappt något alls"



Av Kisse - 11 januari 2009 20:55

Finns inte riktigt tid för bloggande just nu Petter har nämligen en dröm, att få börja med gamla pannrummet och badrummet MEN jag har satt stopp för hans drömmar tills mina gått i uppfyllelse ;) Mitt krav är att bli klar med det han tidigare påbörjat innan han börjar nästa projekt å nu jäklar jobbas det här hemma. Köket har fått golvsocklar under köksskåpen och lister är på god väg... bilder kommer när allt är klart. Men fint blir det, enorm skillnad tycker jag, Petter tycker nog jag är mest jobbig som kör med honom ;)


Igår kväll blev det massor jobbat här hemma och sedan tog en en snabb sväng ner till Petters syster och hälsade på innan vi avslutade kvällen/natten med att köra fast med skotern upp i skogen...*hmm* Skulle bara ta en kort sväng vilket resulterade att vi körde fast på fyra ställen så idag har vi ont överallt då våran skoter väg typ bly... nä men skit tung och vi fastnade bland annat i ett riktigt riktigt djupt dike efter skogsmaskin och det slutade med att vi fick rulla runt våran skoter... för att kunna vända och ta samma väg tillbaka. Tur att jag har en stark karln, när jag tar i allt vad jag har händer det fortfarande ingenting... men man hjälper ju till så gott det går i alla fall och tack och lov kunde vi tillsammans ta oss hem igen. Vi skrattade gott när vi väl låg hemma i sängen och kunde slappna av, vi klarade de det här gången åxå :) Inte första gången vi kör fast när vi är själva...och säkert inte sista heller ;)


Sov länge och sedan jobbade vi lite med köket innan vi hämtade sonen efter hans eftermiddags sovning. Handla tacos grejs och åt tillsamamns med Stefan.


Nu sover Filip, Petter jobbar med köket och jag gör mest ingenting... skulle verkligen önska jag åxå kunde vara lika händig som Petter men jag är ju inte det :(


Längtar tills imorgon, imorgon hoppas jag en hel del fråge tecken ska kunna redas ut... jag ska även ringa ikea och klaga på vårna diskmaskinsfront som flagnar *grrr* och beställa lite saker som vi upptäckt inte räcker.

Av Kisse - 10 januari 2009 13:35

Blev borta lite längre än planerat igår men då vi tog skotern och hälsade på Petter "fd. styvsyster" blev en mycket trevlig kväll även om vi enligt min åsikt blev borta för länge. Närmare tolv när vi åkte därifrån och sedan en 40 minuter lång skumpade skoterfärd hem åxå. Somnade fort och lätt och sov otroliga 12 timmar... klev upp och gick ut med Macken och sedan upp och la mig i sängen och drog mig ytterligare en timme *aah, skönt*


Kul att åka skoter men det känns i kroppen idag, lätt träningvärk. Tyckte vi hittade en sån bra väg dit igår som gick fort trots miljoner gupp... fick veta när vi kom fram att vi åkt "fel" väg ;) Efter vägledning om den "rätta" vägen så gick det dubbelt så fort hem som dit.


Lite kaffe sedan ska vi sätta igång med att jobba undan lite, Filip ska få sova hos mormor en natt till men imorgon hänger vi på dörren så fort vi vaknat ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards